Meet My Loneliness

De groepen zijn van start en aanmeldingen voor deze ronde is niet meer mogelijk. Meld je aan voor de wachtlijst zodat we het animo voor de volgende ronde kunnen bijhouden. Geinteresseerd in een Nederlandstalige groep? Email ons naar letstalk@uu.nl.

Je eenzaam voelen in een kamer vol mensen of in een stad vol vrienden kan heel ontmoedigend zijn. Maar het is ook heel gewoon. Op onze zoektocht naar betekenisvolle verbindingen kunnen we eenzaamheid ervaren, ook al zijn er genoeg mensen om ons heen die om ons geven. Dus vragen we ons af of er iets mis is met ons of met onze relaties. Ironisch genoeg kunnen deze gedachten - op hun beurt - onze bestaande en zelfs potentiële interacties beïnvloeden.

Door UU-studenten met een gedeelde ervaring van eenzaamheid samen te brengen, willen we een open gesprek op gang brengen. Welk soort eenzaam ben jij?

Deze groep is voor iedereen die graag verbinding wil, die nieuwsgierig en bewust is naar zijn gevoelens en wil bijdragen aan duurzame ondersteuning van de geestelijke gezondheid binnen de UU. Hoewel uit deze steungroep vriendschappen kunnen ontstaan, is dat niet het hoofddoel. Deze groep zal minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers tellen, om een veilige ruimte te creëren en samenhang te bevorderen.

Als je nieuwe mensen wilt ontmoeten voor sociale doeleinden, dan past UUConnects misschien beter bij je.

Details

Deze Peer2Peer steungroep is een initiatief van het Clinical Skills Lab - Klinische Psychologie in samenwerking met team studentenwelzijn. Het zal worden gehost door onze UU studenten Angeliki Gianniou (Master student Klinische Psychologie) & Yashna Pande (Master student Klinische Psychologie).

De sessies vinden plaats op het Utrecht Science Park of Parnassos. Komende data zijn:

Semester I:
25 oktober, dinsdag 2022 (Parnassos, ruimte 2.04)
8 november, dinsdag 2022 (de Vagant, USP)
22 november, dinsdag 2022 (Parnassos, ruimte 2.04)
6 december, dinsdag 2022 (Parnassos, ruimte 2.04)
Januari 2023

Om ervoor te zorgen dat je in de groep past en om de verwachtingen te managen, zal er voor de eerste sessie een korte individuele intake plaatsvinden met Angeliki en Yashna. Als je vragen of zorgen hebt, neem dan contact op via letstalk@uu.nl.