Workshops bij Parnassos

Voice Liberation

Heb je het gevoel dat er iets van binnen gonst, dat ernaar verlangt uitgedrukt te worden? Wil je je stem delen met de wereld, in klank, woord of lied, maar merk je dat iets je tegenhoudt? Verlang je ernaar om vrijer te zingen, zelfs als anderen luisteren?

Wat ga je leren:
- Je unieke klank op een dieper niveau verkennen
- Lichaamsbewustzijn vergroten
- Je stem te volgen in plaats van te controleren
- Naar je blokkades kijken
- Je innerlijke wereld omzetten in een lied

Woensdag 15 maart van 14:00 - 16:00 in Parnassos

Fotograferen met je smartphone

Beter leren fotograferen komt grotendeels neer op "beter leren kijken", en dat is wat we in deze workshop zullen leren. We bespreken het werk van bekende fotografen als Rineke Dijkstra en Ansel Adams en zullen het hebben over compositie en licht. Als je de voor- of nadelen van bepaalde soorten licht kent, weet je ook hoe je het beter kunt gebruiken! Door middel van creatieve opdrachten leer je beter kijken en bewustere keuzes maken bij het fotograferen. 

Donderdag 30 maart van 15:00 - 17:00 bij Parnassos

Impro Comedy

Heb je zin in theater, maar niet om een script uit je hoofd te leren? Dan ben je bij impro comedy aan het juiste adres. En goed om te weten: Humor is geen vereiste. Het gaat om samenwerking, snel schakelen en het podium op durven springen. Tijdens de lessen bouw je met je tegenspelers snelle, korte sketches en scènes op. Zo leer je de basisbeginselen van impro comedy (theatersport) te beheersen. Denk aan incasseren en accepteren, input van je tegenspelers uitbouwen en samen tot een verhaal komen. Daarnaast leer je met meer lef en zelfverzekerdheid op het podium te staan. Vanuit verschillende invalshoeken komen we tot spel, van absurdistisch hilarisch tot subtiel en serieus.

Donderdag 30 maart van 15:00 - 17:00 bij Parnassos

Burlesque

Burlesque lessen van Charlotte zijn stijlvol, met humor gebracht en veilig om jezelf te ontwikkelen. In de les besteden we aandacht aan: je elegant en vrouwelijk bewegen, met of zonder hakken. We maken gebruik van jouw sterke punten en jouw schoonheid. Je hoeft zeker niet uit de kleren! We vatten oefeningen samen in een choreografie die soms vrouwelijk is, soms grappig of juist heel onhandig. Een uur burlesque staat garant voor samen lachen, nieuwe moves uitproberen voor je volgende feestje of verovering en het ontwikkelen van je dramatische vermogen. Je krijgt je eigen artiestennaam. Burlesque vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit is DE cursus als je je makkelijker, mooier en comfortabeler wilt bewegen op je hakken. Maar je mag tijdens de les ook op sokken, gympen of blote voeten dansen.

Dinsdag 4 april van 15:45 tot 16:45 bij Parnassos