Workshops bij Parnassos

Creatieve workshops aangeboden door Parnassos en gratis aan deel te nemen voor studenten van de Universiteit Utrecht.

Burlesque

Burlesque vergroot je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit is dé workshop als je je makkelijker, mooier en comfortabeler wilt bewegen op je hakken. Maar je mag tijdens de les ook op sokken, gympen of blote voeten dansen. We vatten oefeningen samen in een choreografie die soms vrouwelijk is, soms grappig of juist heel onhandig. Een workshop burlesque staat garant voor samen lachen, nieuwe moves uitproberen voor je volgende feestje of verovering en het ontwikkelen van je dramatische vermogen.

Aanmelden voor 31 mei van 13:00 tot 15:00 @ Parnassos Theaterzaal (ENGELSTALIG)

Fotograferen met je smartphone

Wil jij graag betere foto's leren maken met je mobiel? In deze praktische workshop leer ik je hoe je beter en aantrekkelijkere foto's kan maken met je mobiel.  Fotograferen is ook vooral ontspannen, door je te focussen op iets anders en bewust bezig te zijn met je omgeving. We staan onder andere stil bij de Instellingen van je mobiel, licht, compositie en nabewerking. In deze twee uur durende workshop gaan we veel foto’s maken, dus zorg voor een opgeladen accu en vrije ruimte op je mobiel. Alle merken mobiels zijn welkom. 

Aanmelden voor 7 juni van 10:00 - 12:00, @ Buitenhuiskamer in de Botanische tuinen (Nederlandstalig)

Botanisch tekenen

In deze workshop ga je botanische illustraties maken geïnspireerd op de oude botanische tekeningen die op dit moment populair zijn. Laat je inspireren door bijzondere bloemen en planten. Door goed te kijken naar de unieke vormen, structuren en kleuren verbeter je je tekenvaardigheden. Je leert hoe je krachtige vormen en lijnen, de juiste verhoudingen en schaduwen tekent. Even lekker ontspannen met een uurtje creatief bezig zijn. Bij deze workshop ga je aan de slag met de materialen die je zelf in huis hebt.  

Aanmelden voor 16 juni van 10:30 tot 12:00, @ Parnassos CultUUr Cafe (Nederlands)

Creatief denken

Wil je graag creatief bezig zijn, maar loop je vast door een gebrek aan inspiratie? Tijdens deze cursus gaan we aan de slag om nieuwe manieren van denken, kijken en ervaren te ontdekken, stimuleren en ontwikkelen. Je ontdekt verrassende invalshoeken, vindt inspiratie op onverwachte plekken, leert jezelf beter kennen en ontdekt hoe je op ieder moment creativiteit in jezelf kunt aanwakkeren.

Aanmelden voor 21 juni van 10:15 tot 12:15, @ Parnassos CultUUr Cafe (ENGELSTALIG)

Poëzie

Tijdens de cursus Poëzie duik je met de docent samen in de wereld van de dichtkunst. In een twee-uur durende workshop krijg jij een inzicht in de wereld van proza en poëzie en ga je aan de slag met concrete oefeningen.

GEEN POËZIE WORKSHOPS IN BLOK 4

Impro Comedy

Heb je zin in theater, maar niet om een script uit je hoofd te leren? Dan ben je bij impro comedy aan het juiste adres. En goed om te weten: Humor is geen vereiste. Het gaat om samenwerking, snel schakelen en het podium op durven springen. Tijdens de les bouw je met je tegenspelers snelle, korte sketches en scènes op. Zo leer je de basisbeginselen van impro comedy (theatersport) te beheersen. Denk aan incasseren en accepteren, input van je tegenspelers uitbouwen en samen tot een verhaal komen. Daarnaast leer je met meer lef en zelfverzekerdheid op het podium te staan. Vanuit verschillende invalshoeken komen we tot spel, van absurdistisch hilarisch tot subtiel en serieus.

GEEN IMPRO COMEDY WORKSHOPS IN BLOK 4

Djembé

In deze workshop leer je traditionele en moderne ritmes spelen op de djembé, een houten Afrikaanse trommel. Musiceren doe je met je gevoel. Muziek maken is plezier maken. Docent Amara Diabate straalt het uit tijdens zijn workshops en optredens. Vast in de stemming komen? Kijk op www.djembe-amara.nl

GEEN DJEMBE WORKSHOPS IN BLOK 4