Sporten bij Olympos

Sportlessen aangeboden door Olympos en gratis aan deel te nemen voor studenten van de Universiteit Utrecht.

Boksen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Het is een conditioneel zware sport waarbij vooral aandacht is voor het aanleren van basisvaardigheden zoals de directe stoot, de opstoot en de hoek. De trainingen zijn gemengd en recreatief georiënteerd.

Voor wie?
Zowel beginners als gevorderde UU studenten zijn welkom.

Eén of meerdere lessen bijwonen?
In blok 4 bieden wij drie bokslessen aan. Je kan één les meedoen, maar voel je ook welkom om alle drie de lessen mee te doen. Zo kan je niet alleen kennis maken met boksen, maar ook vooruitgang boeken in de sport. 

Aanmelden voor 7 juni, 13:00 - 14:00, @ Olympos (Engelstalig)
Aanmelden voor 14 juni, 13:00 - 14:00, @ Olympos (Engelstalig)
Aanmelden voor 21 juni, 13:00 - 14:00, @ Olympos (Engelstalig)

Yoga

Ashtanga (vinyasa) Yoga is een dynamische vorm van yoga die veel voordelen biedt voor de mentale en fysieke gezondheid. Kenmerkend voor Ashtanga Yoga is het uitvoeren van een serie houdingen (asana's). Deze vaste volgorde van houdingen is zodanig samengesteld dat iedere houding een voorbereiding is op de volgende. De houdingen zijn vloeiend aan elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa's). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een soort 'flow'.


Daarnaast zijn er drie belangrijke elementen die worden toegepast tijdens het beoefenen van de Ashtanga Yoga:

  • controle over de ademhaling (ujjayi)
  • focuspunt voor de ogen (dristhi)
  • interne energie beheersing (bandhas)

Waarom Ashtanga Yoga beoefenen?
Door het beoefenen van Ashtanga Yoga wordt kracht en flexibiliteit opgebouwd. De lessen kenmerken zich door een actieve fysieke beweging, reinigende houdingen, adembeheersing en het kalmeren van de geest door meditatie en ontspanning.

Voor wie?
In deze les ga je stap voor stap door de oefeningen en poses. Afhankelijk van je niveau krijg je aanpassingen om je oefeningen en poses te verdiepen en te perfectioneren. Beginners krijgen meer uitleg over de techniek en de opbouw. Dit maakt deze les toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Eén of meerdere lessen bijwonen?
In blok 4 bieden wij drie yogalessen aan. Je kan één les meedoen, maar voel je ook welkom om alle drie de lessen mee te doen. Zo kan je niet alleen kennis maken met yoga, maar ook vooruitgang boeken wat betreft de oefeningen, ademhaling en poses.

 

 

Aanmelden voor 8 juni, 11:45-12:45, @ De Botanische Tuinen
Aanmelden voor 15 juni, 11:45-12:45, @ De Botanische Tuinen
Aanmelden voor 22 juni, 11:45-12:45, @ De Botanische Tuinen