Sporten bij Olympos

Sport- en yogalessen aangeboden op Olympos en gratis aan deel te nemen voor studenten van de Universiteit Utrecht.

Cross Challenge

Wil jij je algehele conditie en kracht verbeteren? Dan is dit de training voor jou! Je gaat aan de slag in een kleine groep waarbij de aandacht voor techniek en verantwoord trainen zeer groot is.

De training bestaat uit een uitgebreide voorbereiding met een warming-up en een sessie om de mobiliteit van het lichaam te vergroten. Daarna is er aandacht voor de technische uitvoering van enkele oefeningen. Vervolgens een extra intensieve gezamenlijke workout van 20 á 30 minuten en afsluitend een korte cooling down.

Donderdag 16 februari van 16:30 - 17:30
Dinsdag 21 februari van 10:00 - 11:00

Self Defense

Opkomen voor jezelf is belangrijk. Leer een aanvaller van je afslaan met verschillende vechttechnieken en voel dat je sterk bent. Door middel van oefeningen maakt de docent je bewust van het feit dat je eigen houding en uitstraling effect heeft op de houding en reactie van andere mensen. De docent maakt je bewust van je eigen lichaamskracht en leert je technieken om stevig te staan en meer kracht te ontwikkelen door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht. Je leert simpele technieken aan om jezelf in noodgevallen te verdedigen, te leren valbreken en snel weer op te staan. Het belangrijkste doel is dat je je veilig leert voelen doordat je weet dat je op je eigen lichaam kunt vertrouwen als je in moeilijkheden komt. Bij de oefeningen en technieken maakt de docent gebruik van technieken uit het boksen, kickboksen, thaiboksen en Krav Maga.
 
Bij deze cursus wordt ook gewerkt aan je conditie, je mentale weerbaarheid, krachtopbouw –en beheersing, lenigheid en souplesse.

Donderdag 2 maart van 15:30 - 16:30
Donderdag 9 maart van 15:30 - 16:30

Zen met Yin Yoga

Ben je toe aan een rustmoment om je week fijn af te kunnen sluiten? Schrijf je dan in voor deze ontspannende yin yogales. Yin yoga is een yogastijl waarbij houdingen langer worden aangehouden, meestal 3-5 minuten. Hierdoor breng je je lichaam volledig tot rust en verbeter je de soepelheid van bindweefsel en gewrichten. Het doel van yin yoga is de algehele balans en harmonie in het lichaam te verbeteren. Deze les is extra speciaal door de begeleiding van heerlijke essentiële oliën; wist je dat je reukzin rechtstreeks verband houdt met verschillende delen van je hersenen die je geheugen, emoties en hormonen regelen?

Vrijdag 24 februari van 11:00 - 12:00
Woensdag 15 maart van 14:30 - 15:30