Meditation Lab

In de hectiek van alledag is het belangrijk en plezierig om bewust momenten van rust in te bouwen. Op die manier kunnen lichaam en geest herstellen van alle inspanningen. Meditatie is een van de manieren om dat te doen. Het is een bewuste training van de aandacht, waarvoor allerlei technieken bestaan.

In het Meditation Lab worden elke week laagdrempelige geleide meditaties aangeboden, geschikt voor beginners en gevorderden. Je bent welkom als je wilt leren mediteren en ook als je je meditatie- of mindfulnessoefening wilt onderhouden of verdiepen.

Studenten zeggen het stimulerend te vinden om met een groep samen te mediteren, ook als dat online is. Het bevordert de aandachtigheid en is een goede aanvulling op mediteren in je eentje en/of met een app. Tijdens elke sessie doen we een of twee meditaties en is er ruimte om vragen stellen en eventueel ervaringen uit te wisselen. De voertaal is Engels.

Ervaringen van studenten

De begeleiding wordt verzorgd door studentenbegeleiders die ruime ervaring hebben met meditatie en/of mindfulness.

Wanneer
Elke donderdag van 17.15 - 18.00 uur

Waar
20-04: M.Ruppertgebouw, zaal 005
27-04: Geen Meditiation Lab vanwege Koningsdag
04-05: M.Ruppertgebouw, zaal 121
11-05: M.Ruppertgebouw, zaal 119
18-05: Geen Meditation Lab vanwege Hemelvaart
25-05: M.Ruppertgebouw, zaal 115
01-06: M.Ruppertgebouw, zaal 033
08-06: M.Ruppertgebouw, zaal 111
15-06: M.Ruppertgebouw, zaal 116
22-06: M.Ruppertgebouw, zaal 029

Tijdens de zomermaanden zis er geen Meditation Lab.

Je kan ook online de sessies bijwonen.

Aanmelden
Ga naar Microsoft Teams en kies in het linkermenu voor 'Teams'. Klik op ''Join or create team'' en typ in dd5n229. Lukt dit niet? Gebruik de zoekbalk rechtsbovenin om het team 'Online Meditation Lab UU' te vinden en stuur een verzoek om toegevoegd te worden!

Nog steeds niet gelukt? Dan kun je ook een mail sturen naar studentwellbeing@uu.nl om te laten weten dat je graag wilt worden toegevoegd. Je bepaalt vervolgens zelf wanneer je wilt meedoen aan een meditatiesessie.

Vragen?
Heb je vragen? Mail naar studentwellbeing@uu.nl.