Academische vorming

Academische vorming staat centraal in de Utrechtse bacheloropleidingen. Als student Taal- en cultuurstudies ben je zelf verantwoordelijk voor reflectie op samenhang binnen je individuele programma. Dat wil zeggen: nadenken hoe de verschillende onderdelen samenhangen en welke vaardigheden, inzichten en kennis verworven zijn en het opbouwen van een digitaal portfolio daarover.

Nuttige links

Digitaal portfolio

Je houdt gedurende je opleiding een digitaal portfolio bij waarin je een aantal reflectieopdrachten, jouw studieplanning, verworven academische vaardigheden en gemaakte werkstukken opneemt. Je staat hier automatisch voor ingeschreven als verplicht onderdeel (0 EC). Via Blackboard hebben TCS-studenten toegang tot hun eigen portfolio (kijk in Blackboard onder 'Portfolio' rechts bovenin). Het portfolio moet door de hoofdrichtingsadviseur op volledigheid worden beoordeeld voordat het bachelordiploma kan worden behaald. Ben je 4e jaars of ouder dan wordt dit door een van de studieadviseurs gedaan. Neem tijdig contact op, als je wilt afstuderen.

Reflectieopdrachten

Gedurende de studie zul je op verschillende momenten verplichte reflectie-opdrachten maken die door je tutor, de hoofdrichtingsadviseur of een docent worden beoordeeld. Meer uitleg over het opzetten van een portfolio en over de
opdrachten vind je in de onderstaande handleidingen en aangegeven cursusomgeving in Blackboard. Let goed op dat je de handleiding en cursusomgeving gebruikt die voor jou bedoeld is.

  • Studenten die vóór 2015 met hun opleiding zijn begonnen gebruiken deze handleiding (pdf) en de cursusomgeving Tutoraat TCS Verdiepend (TC2V15001).
  • Studenten die in 2015 of later met hun opleiding zijn begonnen gebruiken deze handleiding (pdf) en de cursusomgeving Tutoraat TCS Basis (TC1V14004, voor eerstejaars) of Tutoraat TCS Verdiepend (TC2V15001, voor hogerejaars).
  • Op Blackboard kun je tevens een vervangende opdracht vinden, als je een reflectieopdracht hebt gemist.