Bij Taal- en Cultuurstudies heeft de major een studielast van 135 EC. Het bestaat uit een aantal verplichte cursussen en een aantal verplichte keuze cursussen die aangeboden worden in een vast blok. 

Jaar 1, semester 1

Jaar 2 en 3

Tevens geldt het portfolio (0 EC), dat je gedurende je hele studie bijhoudt, als exameneis om af te studeren.

Studieplanning

Een goede studieplanning is van belang. Je kunt gebruik maken van de cursusplanner of van  het planningsformulier. Bespreek je studieplanning regelmatig met je tutor (1e jaar) of de hoofdrichtingsadviseur (na het 1e jaar).
Bij ingewikkelde studieplanningen, een tweede of vrije hoofdrichting of een tweede bacheloropleiding, neem je contact op met de studieadviseur. Neem een ingevuld schema en planningsformulier mee naar een eventueel gesprek.

Hier vind je het meest recente planningsformulier  (vanaf 2017).
Gebruik het schema om te zien of je geen cursussen bent vergeten en het planningsformulier om de volgorde te bepalen waarin je het beste de cursussen kunt volgen. Let goed op in welk blok een bepaalde cursus gegeven wordt en wees erop voorbereid dat dit in volgende studiejaren kan wijzigen! Eventuele roosteroverlap kan ook voor een bijgestelde planning zorgen.
De planningsformulieren van vóór 2017 vind je hier

Voor de planning van je studie kun je naast de studieplanningsformulieren nu ook gebruik maken van de Cursusplanner. Je vindt de cursussen voor TCS op 2 plekken:

  • De verplichte vakken van TCS staan onder Faculteit GW Bachelors  > Taal- en cultuurstudies (vanaf 2019-20)
  • De kernpakketten staan onder Faculteit Geesteswetenschappen > HR Taal- en Cultuurstudies

Let op dat je binnen de planner het juiste collegejaar selecteert  (2020-2021). Dit doe je bovenin links naast de naam van de BA-opleiding. 

In de linkerkolom kun je selecties maken. Daar zie je bij “Examenonderdelen” de TCG's en de TOC's staan. Ook de  verplichting TPG (V) vind je hier.

Extra programma's toevoegen

Via de link Extra programma's , bovenaan de linkerkolom,  kun je je hoofdrichtingscursussen van het door jouw gekozen kernpakket binnen de hoofdrichting toevoegen. Je ziet bij Faculteit Geesteswetenschappen > HR Taal- en Cultuurstudies alle kernpakketten binnen de faculteit Geesteswetenschappen op afkorting hoofdrichting en de naam kernpakket.

Met de hoofdrichtingbeschrijving en de goedgekeurde hoofdrichting die je van de hoofdrichtingsadviseur hebt ontvangen, kun je nu een planning maken in de cursusplanner door cursussen aan je rugzak toe te voegen.

Wat er allemaal mogelijk is binnen de cursusplanner vind je via de helpbutton rechtsboven aan de pagina van de cursusplanner.

  • Sommige cursussen hebben specifieke ingangseisen waaraan je moet voldoen. Deze vind je bij de cursusbeschrijving in Osiris. 
  • De voorbereiding op de kernpakketten is verplicht voor TCS-studenten. Deze ingangseisen vind je op de kernpakkettensite van TCS
  • Je moet voldoen aan de exameneisen die je opleiding stelt aan het studieprogramma.
  • Cursussen worden niet elk blok aangeboden, maar meestal eenmaal per jaar in een vast blok.
  • Het cursusaanbod en het moment waarop een cursus wordt gegeven kunnen per studiejaar worden gewijzigd.
  • Cursussen worden vaak aangeboden door een andere opleiding. Dit betekent dat je er rekening mee moet houden dat de roostertijden niet afgestemd zijn met de roosters van de majorcursussen binnen jouw opleiding.
  • Kies niet twee cursussen die in hetzelfde timeslot vallen qua collegetijden én toetstijden. Soms zijn collegetijden wel na elkaar geroosterd, maar overlappen de toetstijden. Wat je kunt doen bij timeslot-overlap tussen twee pakketcursussen vind je hier.