Bij Taal- en Cultuurstudies heeft de major heeft een studielast van 135 EC. Het bestaat uit een aantal verplichte cursussen en een aantal verplichte keuze cursussen die aangeboden worden in een vast blok. 

Jaar 1, semester 1

Jaar 2 en 3

Tevens geldt het portfolio (0 EC) als verplichting.

Studieplanning

Een goede studieplanning is van belang. Dit planningsformulier  (vanaf 2017)  is een goed hulpmiddel dat je hiervoor kunt gebruiken. Gebruik het schema om te zien of je geen cursussen bent vergeten en het planningsformulier om de volgorde te bepalen waarin je het beste de cursussen kunt volgen. Let goed op in welk blok een bepaalde cursus gegeven wordt en wees erop voorbereid dat dit in volgende studiejaren kan wijzigen! De planningsformulieren van vóór 2017 vind je hier

Bespreek je studieplanning regelmatig met je tutor (1e jaar) of de hoofdrichtingsadviseur (na het 1e jaar). Bij ingewikkelde studieplanningen, een tweede of vrije hoofdrichting of een tweede bacheloropleiding, neem je contact op met de studieadviseur. Neem een ingevuld schema en planningsformulier mee naar een eventueel gesprek.

  • Sommige cursussen hebben specifieke ingangseisen waaraan je moet voldoen.
  • Je moet voldoen aan de exameneisen die je opleiding stelt aan het studieprogramma.
  • Cursussen worden niet elk blok aangeboden, maar meestal eenmaal per jaar in een vast blok.
  • Het cursusaanbod en het moment waarop een cursus wordt gegeven kunnen per studiejaar worden gewijzigd.
  • Cursussen worden vaak aangeboden door een andere opleiding. Dit betekent dat je er rekening mee moet houden dat de roostertijden niet afgestemd zijn met de roosters van de majorcursussen binnen jouw opleiding.
  • Kies niet twee cursussen die in hetzelfde timeslot vallen qua collegetijden én toetstijden. Soms zijn collegetijden wel na elkaar geroosterd, maar overlappen de toetstijden.