Inschrijven hoofdrichting

Registratie Hoofdrichting

Voor de registratie van de hoofdrichting zet je 4 stappen:

  1. Je oriënteert je op de hoofdrichting van jouw keuze. Je hebt een gesprek met jouw tutor en je leest alle beschikbare informatie over kernpakketten. 
  2. Heb je jouw keuze gemaakt, dan vraag je op tijd in mei goedkeuring voor de hoofdrichting aan bij de hoofdrichtingsadviseur via Osiris student. Klik op Zaken. In het nieuwe venster kun je kiezen voor Start een nieuwe zaak. Kies voor het type Onderwijszaken en start de zaak Faculteit Geesteswetenschappen: hoofdrichting Taal- en cultuurstudies. Je volgt de instructies van het digitale formulier op en vult het in. Daarna krijg je een ontvangstmail en maak je een afspraak met de hoofdrichtingsadviseur (kijk in de Blackboard Community TCS hoofdrichtingen informatie voor meer informatie).  
    Je zorgt dat de goedkeuring is afgerond voordat je je inschrijft voor de cursussen van semester 1 (blok 1 en 2), jaar 2 (uiterlijk 17 mei 2024 heb je de zaak voor goedkeuring gestart).
  3. Je schrijft je na goedkeuring door de hoofdrichtingsadviseur in Osiris Student onder tabblad Specialisatie ook in voor de hoofdrichting. Je bent nu ook geregistreerd in Osiris voor de hoofdrichting. (voor cursusinschrijving zie stap 4)
    Let op! Voor sommige kernpakketten moet je voor een hoofdrichting ingeschreven staan voordat je je voor de cursussen van semester 1, jaar 2 inschrijft in verband met voorrangsregels.
  4. Je schrijft je zelf tijdens de reguliere cursusinschrijfperiode van GW in voor alle cursussen, dus ook voor de cursussen van je kernpakket en keuzepakket. 

Deadlines worden via de mail van studieadviseurs en studiepunt bekend gemaakt en worden gepubliceerd in blackboard tutoraat basis. 

Wijziging programma

Het kan voorkomen dat je besluit een andere cursus te kiezen omdat de cursus waar je geïnteresseerd in was is komen te vervallen of van timeslot is veranderd. Je kunt ook beslissen om een toch een ander keuzepakket te kiezen of zelfs een ander kernpakket binnen dezelfde hoofdrichting.  Neem tijdig contact op met jouw hoofdrichtingadviseur wanneer je dit van plan bent. Je vraagt je wijziging aan via Zaak > Onderwijszaken > formulier Hoofdrichting TCS wijzigen. Ook is het aan te raden om wanneer  je 142,5 EC hebt behaald, jouw StudieVoortgangsOverzicht (SVO) nog goed te controleren of de cursussen op de juiste plek staan. Na goedkeuring door de examencommissie worden wijzigingen verwerkt in OSIRIS.

Wijziging hoofdrichting

Wil je van hoofdrichting veranderen, geef dan via Zaak > Onderwijszaken > formulier Hoofdrichting TCS wijzigen door dat je een hele nieuwe hoofdrichting wilt gaan volgen. Vraag vervolgens een nieuwe hoofdrichting aan via Zaak > Onderwijszaken > formulier hoofdrichting TCS. Bespreek jouw plannen eerst met de studieadviseur.

Planningsformulieren vóór 2017

Hieronder vind je de planningsformulieren per cohort van vóór 2017: 

Studiejaar 2013-2014
Studiejaar 2014-2015
Studiejaar 2015-2016
Studiejaar 2016-2017
Studiejaar 2017-2018