Studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

Contactpersoon buitenland Taalwetenschap

  • De contactpersoon buitenland voor Taalwetenschap is Joost Zwarts. Je kunt hem mailen om je aanmeldformulier te bespreken.
  • Het bespreken van je studieplanning kunt jij met studieadviseur Monique van Ruyven.

NVT-stage: Nederlandse taal doceren tijdens exchange

Ben jij student Liberal Arts and Sciences, Taal- en cultuurstudies of Taalwetenschap en lijkt het je wat om aan een universiteit in het buitenland de Nederlandse taal te onderwijzen, lees dan verder!

Andere mogelijkheden in het buitenland

Naast een uitwisseling of stage, zijn er nog enkele andere mogelijkheden om binnen het kader van je studie naar het buitenland te gaan. Denk aan summer en winter schools, of bron- of veldonderzoek in het kader van je scriptie.

Specifieke informatie voor Geesteswetenschappen

Hoe wordt er geselecteerd?

Voor de facultaire bestemmingen bepalen we je geschiktheid op basis van je academische achtergrond, taalniveau in de voertaal van je bestemming en eventueel gekozen vakken. We starten altijd met de eerste keuze. Bij overaanmelding en gelijke geschiktheid wijzen we de plekken toe door loting.

Vraag goedkeuring aan bij de examencommissie

Weet je naar welke partneruniversiteit je gaat en heb je je daar ingeschreven voor cursusussen? Vraag dan bij de examencommissie goedkeuring aan voor alle cursussen die je gaat doen.