Studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

Wat zijn de vereisten bij TCS?

Je moet 7,5 EC besteden aan een cursus in het buitenland of een stage. Tijdens een half jaar in het buitenland, kun je 30 EC halen. Hiervan is 7,5 EC verplicht en de overige 22,5 EC komt dan in je vrije ruimte (profilering). 

Ben je vóór 2017 begonnen, dan moet je 15 EC in het buitenland halen (of stage lopen).

Niveau van de cursussen in het buitenland

Het is mogelijk om de cursussen die je in het buitenland volgt als keuzepakket op te nemen in je hoofdrichting. Deze moeten dan voldoen aan de niveau-eisen van de hoofdrichting. Een keuzepakket moet altijd worden goedgekeurd door de hoofdrichtingsadviseur.

Studiepunten die je haalt in het buitenland worden in principe zonder niveau-aanduiding (niveau 1/2/3) in je programma opgenomen. Eventueel kun je je buitenlandse studiepunten op niveau mee laten tellen, en/of in je hoofdrichting opnemen. Neem hiervoor contact op met de examencommissie. Heb je vragen? Neem dan contact op met je studieadviseur.

Contactpersoon buitenland TCS

De Contactpersonen Buitenland van TCS zijn de studieadviseurs van TCS. Heb je een vraag? Maak dan zoveel mogelijk gebruik van de studyplan-spreekuren. Zie de TCS-jaarkalender.

 

Specifieke informatie voor Geesteswetenschappen

Let op!

Omdat je een interdisciplinaire opleiding volgt, is het soms lastig een passende bestemming te vinden binnen de faculteit Geesteswetenschappen. Kijk dus vooral ook naar de universiteitsbrede bestemmingen. Daar zijn namelijk minder beperkingen in de keuze bij het cursusaanbod. 

Ben je toch geïnteresseerd in een facultaire bestemming? Dan moet je hoofdrichting/studieachtergrond aansluiten op het vakgebied. Dit staat op de bestemmingenpagina onder 'areas of study open to exchange students'. Neem contact op met het International Office voordat je je aanmeldt in Osiris.