Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

In de uitklapjes hieronder staat een overzicht van alle verplichte cursussen in jaar 2 per verdiepingspakket. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Spaanse taal en cultuur. Zorg dat je het juiste collegejaar kiest! Ben je van plan om in je derde jaar een stage te doen of wil je graag een tijdje in het buitenland studeren? Begin dan in je tweede jaar al met plannen. 

Ben je vóór 2023 begonnen? Kijk dan bij de overgangsregelingen van de OER Spaanse taal en cultuur welke cursussen je precies moet volgen.

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Voor de cursussen in verdiepingspakketten gelden soms voorrangsregels, wat betekent dat er een kortere cursusinschrijfperiode is. Controleer dus goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in! 

Blok 1, 2, 3 en 4: Verdiepingspakket

Een verdiepingspakket is een selectie van 4 samenhangende cursussen binnen een deelgebied van het vakgebied Spaanse taal en cultuur. Je kunt kiezen uit 2 verdiepingspakketten:

  • Taalkunde en Vertalen
  • Literatuur en Cultuur

Je verdiepingspakket is een voorbereiding op het eindwerkstuk, dat je in je 3e jaar schrijft. Het onderwerp van je eindwerkstuk sluit dus aan bij de onderzoeksrichting van jouw verdiepingspakket. 

Uitbreiding verdieping

Naast je verdiepingspakket volg je ook nog 2 verplichte cursussen uit het andere verdiepingspakket. 

Blok 1: Cursus in je vrije ruimte

Naast de eerste cursus van je verdiepingspakket begin je in blok 1 met je profileringsruimte, je kunt dan een cursus doen uit het andere verdiepingspakket of een losse cursus volgen. Kijk hierbij goed naar de ingangseisen.

Blok 3: Methodencursus (MO)

In blok 3 kies je een van de aangeboden methodencursussen (7,5 EC op niveau 2 of 3).

Cursusoverzicht verplicht jaar 2

Algemeen