Introductie studenten, © Michael Kooren

Tijdens de introductie maak je kennis met je studiegenoten en je tutor. Daarnaast krijg je informatie over allerlei praktische zaken, zoals ICT, studiebegeleiding en het Bindend Studieadvies.

Beste student,

Welkom bij de bacheloropleiding Spaanse taal en cultuur!

Corona update
Op dit moment kan helaas niemand voorspellen wat de impact van de coronacrisis gaat zijn op het onderwijs. We zullen je op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in onderstaande informatie en het komende academische jaar. Je kunt ook de laatste updates omtrent corona van de Universiteit Utrecht in de gaten houden.

We bereiden ons erop voor dat het onderwijs in blok 1 van het nieuwe collegejaar op locatie gegeven zal worden. Mocht dit veranderen, dan ontvang je daar bericht over. Voor nu wens ik je een goede gezondheid en veel sterkte voor de komende periode. Mijn collega’s en ik kijken ernaar uit je te ontmoeten in september.

Introductiedagen
Hoewel september nog ver weg lijkt, kijken we ernaar uit je te verwelkomen bij de introductiedagen van het bachelorprogramma. Deze introductie vindt plaats van 6 tot 10  september 2021. Vanwege Corona zal de introductie er waarschijnlijk anders uitzien dan gewoonlijk, maar je zult hoe dan ook kennismaken met het programma, onze docenten en je medestudenten. Ongeveer half juli ontvang je meer informatie over het introductieprogramma. Meer informatie kun je vinden op onze pagina voor nieuwe studenten.

Studievereniging
Onze studievereniging Adelante organiseert verschillende studiegerelateerde activiteiten voor (nieuwe) studenten Spaans. Je kunt alvast een kijkje nemen op hun Instagramaccount of Facebookpagina. Of stuur een mailtje naar sv.adelante@gmail.com als je je wilt aanmelden voor hun nieuwsbrief of vragen hebt.

Voorbereiding
Wil je je deze zomer al een beetje voorbereiden op ons programma, dan zou je alvast de volgende boeken kunnen lezen:

  • Jan Schroten, Variaties en grenzen van het Spaans, Coutinho, 2005. ISBN 9789062834808.  
  • P. H. Matthews, Linguistics: A Very Short Introduction, Oxford University Press, 2010. ISBN 9780192801487.
  • Jo Labanyi, Spanish Literature: A Very Short IntroductionOxford University Press, 2010. ISBN 9780199208050.
  • Roberto González Echevarría, Modern Latin American Literature A Very Short Introduction, Oxford University Press, 2012. ISBN 9780199754915.

Praktische zaken

  • Van onze Centrale Studenten Administratie ontvang je nog apart bericht over het voltooien van je inschrijving en eventuele vooropleidingseisen waaraan je nog dient te voldoen.
  • Heb je in de tussentijd besloten om toch niet te starten met onze opleiding? Jammer! Je helpt ons en jezelf erg door je dan uit te schrijven in Studielink.
  • De Universiteit Utrecht wil graag dat iedereen kan studeren zonder beperkingen. Als je bijzondere behoeftes hebt bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische belemmeringen, dyslexie of vermoeidheidsstoornis, dan is het belangrijk dat je ons dat laat weten. Voorzieningen kun je vanaf 1 juli via Osiris Student aanvragen.
  • Bij de aanvraag wordt ook gevraagd om een afspraak te maken met je studieadviseur. Lukt het nog niet om in te loggen in Osiris Student, maak dan al wel een afspraak met je studieadviseur. Alle informatie die je geeft wordt vertrouwelijk behandeld.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over de aanmeldingsprocedure, kijk dan op onze website of neem contact op met het Studiepunt. Heb je inhoudelijke vragen over het programma, neem dan contact op met mij: s.rosanoochoa@uu.nl.

Hartelijke groet,
Susana Rosano Ochoa
Opleidingscoördinator BA Spaanse taal en cultuur

Het cursusmateriaal dat je per cursus nodig hebt, vind je in de Cursusplanner

Om het onderwijs in de taalverwervings- en taalkundevakken in goede banen te leiden, wordt in het eerste blok een toets elementaire grammatica afgenomen onder alle eerstejaars van Spaanse taal en cultuur. In deze toets wordt de beheersing van elementaire grammaticale begrippen getoetst. Op deze pagina vind je alle informatie over de grammaticatoets.

Het bindend studieadvies (BSA) aan het eind van je eerste bachelorjaar geeft aan of je mag doorgaan met je studie of niet. Het BSA wordt uitgebracht door de examencommissie, op grond van het aantal studiepunten dat je hebt gehaald. Lees hier alles over het BSA.