In- en uitschrijven cursussen

Inschrijven voor cursussen

Je schrijft je per semester in voor cursussen via OSIRIS. In de Cursusplanner kun je zien welke cursussen allemaal bij je programma horen. Kies cursussen die niet in hetzelfde timeslot vallen. 

Schrijf je uit voor cursussen die je niet meer wilt doen

Schrijf je altijd in OSIRIS uit voor cursussen die je alsnog niet gaat volgen. Dit kan tot en met de eerste week van het blok waarin een cursus gegeven wordt. 

Beschikbare cursussen bij de na-inschrijving

Kort voor het begin van elk blok is de na-inschrijving. Je kunt je dan inschrijven voor cursussen die nog niet vol zitten. Kort voor de na-inschrijving publiceren we een lijst met nog beschikbare cursussen.

Cursussen met een eerdere inschrijfdeadline 

Sommige cursussen hebben maar beperkt plaats en geven voorrang aan bepaalde groepen studenten. Voor deze cursussen kun je je voor blok 1 en 2 van het collegejaar 2024-2025 tot 10 juni om 13:00 uur 's middags inschrijven.

We laten je op vrijdag 14 juni via je Solis-mail weten of je geplaatst bent. Ben je niet geplaatst, dan kun je je nog inschrijven voor een andere cursus tot en met vrijdag 21 juni.

Ben je een bijvakstudent? Neem dan vanaf 14 juni contact op met het Studiepunt om te horen of je geplaatst bent.

Contact: studiepunt.gw@uu.nl

Waar moet je op letten bij het inschrijven?

Werkvormen

Vink alle werkvormen aan.

Ingangseisen

Kijk of je voldoet aan de ingangseisen. Als je niet voldoet, kun je niet meedoen en moet je tot de na-inschrijving wachten om je voor een andere cursus te kunnen inschrijven.

Timeslots

Kijk voordat je je inschrijft in welke timeslots de cursussen worden aangeboden om te voorkomen dat cursussen elkaar overlappen.

Groepsvoorkeur

Geef, indien mogelijk, je groepsvoorkeur op (deze kan helaas niet altijd gehonoreerd worden).

Inschrijfperiodes andere faculteiten

Volg je een cursus bij een andere faculteit? Hou er dan rekening mee dat de inschrijfperiode kan afwijken.

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie over het inschrijven voor cursussen kun je contact opnemen met het Studiepunt Geesteswetenschappen.