Nieuwe student

Welkom bij de master Religie en samenleving. Binnenkort start de introductie van je programma en je tijd op de UU. Hier lees je precies waar je moet zijn en wanneer. Je vindt hier alle praktische informatie die je nodig hebt om je studie goed te beginnen.

Raadpleeg je opleidingspagina's

plaatje met computerscherm met studentensite erop

Op je opleidingspagina's vind je alle informatie die je nodig hebt om goed te kunnen studeren:

  • studieprogramma (cursussen, stage, studeren in het buitenland, scriptie)
  • ondersteuning (studieadviseur, career services, skills lab)
  • praktische informatie (cursusinschrijving, je rooster, jaarkalender)

Uitgelicht

Hieronder lichten we enkele onderwerpen uit die je ook kunt vinden op je opleidingspagina's!

Collegekaart, MyUU-app, Solis-id en -mail

Alle studenten die staan ingeschreven bij de UU krijgen een digitale collegekaart. Deze vind je in de MyUU-app. In de MyUU-app heb je alles op één plek: je rooster, cijfers én dus ook je collegekaart. Inloggen doe je met je Solis-id.

Alle studenten mailen via Solis-mail. Je hebt je e-mailadres ontvangen op je privé-emailadres bij je inschrijving. Lees meer over Solis-mail onder IT-voorzieningen (> Universitaire mail).

Begeleiding, welzijn en advies

We bieden verschillende vormen van support aan, binnen je opleiding, maar ook op het gebied van welzijn.

In de video vertellen studenten & studieadviseurs van Geesteswetenschappen over de studieadviseurs, wie ze zijn en wat ze voor je kunnen betekenen. 

Studeren met een functiebeperking

De Universiteit Utrecht wil graag dat iedereen zich welkom voelt en de nodige hulp krijgt om het beste uit zichzelf en de studie te halen. Heb je vragen over studeren met een functiebeperking, of het aanvragen van voorzieningen, neem dan gerust contact op met je studieadviseur. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk contact te leggen, zodat de voorzieningen tijdig geregeld kunnen worden.

Leer je mede-studenten kennen

Wil jij in contact komen met andere UU-studenten voor de start van je opleiding? Dat kan via Goin' Connect

Ben je een eerstegeneratiestudent?

University Pioneers is een community van de Universiteit Utrecht die bedoeld is voor studenten die één van de eersten zijn uit hun gezin die hoger onderwijs betreden. 

Lees meer over University Pioneers

Humanities@Socials

Houd straks ook je UU-mailadres goed in de gaten: daarop sturen we je maandelijks onze nieuwsbrief hUUmannews vol handige info en leuke events. Wil je alvast een kijkje achter de schermen van wat er allemaal op onze faculteit gebeurd? Volg ons dan op Instagram @HumanitiesUU.