In- en uitschrijven cursus

Volg het stappenplan om je in te schrijven, of start direct met de inschrijving via Osiris.

Stap 1: Check de inschrijfperiodes

Controleer allereerst in welke periode je je moet inschrijven voor een cursus. Let op! De inschrijfperiodes kunnen per faculteit verschillen. In Osiris en de cursusplanner kun je zien wat de inschrijfdeadline van een cursus is.

Inschrijfperiodes GW 2024-2025

Blok 1 en 2

3 juni t/m 21 juni* 

Blok 3 en 4

4 november t/m 22 november*

*Voor sommige cursussen kun je je alleen inschrijven in de eerste week van de inschrijfperiode. Lees meer over cursussen met voorrangsregels.

Stap 2: Selecteer een cursus

Als je weet wanneer je je moet inschrijven kun je gaan kijken naar cursussen die je interessant lijken. Een overzicht van alle cursussen en extra toelichting is te vinden in Osiris en de cursusplanner.

Direct naar Osiris
Direct naar de cursusplanner

Stap 3: Check de ingangseisen

Nadat je een interessante cursus hebt gevonden is het belangrijk om te controleren of je voldoet aan de ingangseisen. Dit kun je controleren in Osiris en de cursusplanner.

Stap 4: Controleer het timeslot

Als je zeker weet dat je aan de toelatingseisen voldoet, is het belangrijk om te controleren of de cursus niet overlapt met andere cursussen die je volgt in dezelfde periode. Het timeslot van de cursus vind je in de cursusbeschrijving in Osiris en de cursusplanner. Controleer de timeslots van de cursussen en voorkom overlap van cursussen in je rooster.

Stap 5: Inschrijven of uitschrijven

Zorg dat je je op tijd inschrijft voor de cursus. Ga naar Osiris en zoek de cursus waarvoor je je wilt inschrijven. Ga naar 'Inschrijven' in het linker menu en doorloop de stappen.

Cursussen met voorrangsregels

Sommige cursussen hebben maar beperkt plaats en geven voorrang aan bepaalde groepen studenten. Inschrijven voor cursussen met voorrangsregels doe je in de eerste week van de inschrijfperiode.

Inschrijven minor of verdiepingspakket (voor bachelorstudenten)

Let op! Als je je inschrijft voor een minor of verdiepingspakket moet je je zowel inschrijven voor de losse cursussen, als voor de minor of het verdiepingspakket zelf.

Direct naar je opleiding