Na je afstuderen

Na je afstuderen ben je alumnus of alumna van de Universiteit Utrecht en word je opgenomen in het adressenbestand van het Alumnibureau van de Universiteit Utrecht. Je Solis ID blijft tot zes maanden na je afstuderen actief. Je kunt in deze periode dus ook nog gebruik maken van de Career Services van de universiteit, inclusief trainingen, tests, cv-check en een gesprek met je career officer. 

Kies een master

  • Studiekeuzehulp
  • De faculteit Geesteswetenschappen biedt meer dan 30 masters aan.
  • Bekijk ook het gehele aanbod masters van de Universiteit Utrecht.
  • Je kunt er natuurlijk voor kiezen een master bij een andere universiteit te gaan volgen. In dit geval ga je zelf op zoek naar meer informatie.

Coachnetwerk 

Wil je (voorlopig) liever niet verder studeren, maar een baan zoeken, dan kun je gebruik maken van het Coachnetwerk van UU Career Services. Via dit netwerk kun je in contact komen met iemand die aan de UU heeft gestudeerd. Zo ontdek je hoe het is om bij een bepaalde organisatie te werken of wat iemand met dezelfde studie heeft gedaan om zijn/haar eerste baan te krijgen. Een aanzienlijk deel van de afgestudeerden vindt zijn of haar eerste baan via-via. Lees de tips over netwerken.

Ook voor studenten met aspiraties in het ondernemerschap heeft de UU allerlei interessante mogelijkheden om het ondernemerschap te verkennen.

Denk je erover om je eigen bedrijf te starten? Dan kun je je nu alvast voorbereiden. De Universiteit Utrecht biedt je een aantal mogelijkheden om het ondernemerschap te verkennen.

StudentsInc

Wil je jezelf naast je studie oriënteren op ondernemerschap en feedback krijgen van andere (student)ondernemers? Of wil je afstuderen op je eigen bedrijf? Bij StudentsInc zitten verschillende studentbedrijven en kun je je ondernemerschapskwaliteiten in programma’s ontwikkelen. Zo biedt StudentsInc bijvoorbeeld een 'pressure cooker' programma aan waarin je binnen 10 weken de basis van het ondernemen leert. 

UtrechtInc

Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je een bedrijf starten? Heb je misschien zelfs al een concreet bedrijfsidee? Dan vind je bij UtrechtInc hulp en toegang tot financiering, kantoorruimte, experts en coaching. UtrechtInc is er voor

  • startende ondernemers en alumni, promovendi en onderzoekers, bij voorkeur afkomstig van UU, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht;
  • die in de ideefase zitten OF al verder zijn (< 5 jaar);
  • met een (IT) start-up en focus op gezondheid, duurzame leefomgeving of educatie.

Meer weten? Ga naar UtrechtInc, meld je idee aan en kom langs voor een kop koffie.

UtrechtInc

 

Enactus

Wil jij weten of ondernemerschap bij jou past? Ben je gedreven, sociaal bewust en ambitieus? Ben je bereid gedurende 1 jaar minimaal 8 uur per week te werken aan een onderneming? Enactus Utrecht biedt je de kans om te ondernemen en verzorgt workshops en begeleiding door professionals.    

Masters in ondernemerschap

De Universiteit Utrecht biedt verschillende masters waarin je nader kennis kunt maken met ondernemerschap. Let wel: als je niet de vereiste achtergrondkennis hebt om de master te kunnen volgen, kun je in de meeste gevallen een premaster doen om alsnog aan het programma deel te nemen.

  • In september 2016 start een nieuwe eenjarige master Business Development and Entrepreneurship van de Utrecht School of Economics.
  • Heb je een achtergrond in Natuurwetenschappen of Geneeskunde, dan is de tweejarige master Science and Business Management misschien iets voor jou.
  • De tweejarige master Sustainable Business and Innovation is toegankelijk voor een brede groep studenten, maar ook daar is een zekere voorkennis vereist. Zie ‘Admission and application’ voor de details.    

Handige links

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel.  
Op de site van de Belastingdienst lees je wat je verder moet regelen.    
Sluit je aan bij relevante groepen op LinkedIn om online kennis te delen en je netwerk te vergroten.
Wil je duurzaam, innovatief en/of internationaal ondernemen? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) ondersteunt je met o.a. subsidies, kennis en regelgeving.

U-fonds en Jong Alumni Netwerk (JAN)

Het U-fonds organiseert nascholingsdagen en lezingen. Hier kunnen alumni zich laten bijpraten over recente ontwikkelingen op hun vakgebied en binnen de Universiteit Utrecht. Bekijk de agenda voor alumni.

Speciaal voor jonge Alumni is er het Jong Alumni Netwerk (JAN). Het JAN organiseert activiteiten en evenementen waarbij je op een informele manier je netwerk kunt uitbreiden.