Studeren in het buitenland

In het eerste semester van het tweede jaar volg je cursussen en/of tutorials op gevorderd niveau. Het wordt je sterk aangeraden om een aanzienlijk deel van de opleiding te volgen buiten de faculteit Geesteswetenschappen, bijvoorbeeld aan andere Europese universiteiten of in de Verenigde Staten, aan andere Nederlandse universiteiten die gespecialiseerde cursussen bieden op hun vakgebied, of door deel te nemen aan programma’s, indien van toepassing, die aangeboden worden door Nederlandse landelijke onderzoeksscholen.

Afhankelijk van de studie kun je cursussen volgen, onderzoeksprojecten uitvoeren of op een buitenlandse stage gaan, resulterend in een totaal van 30 ECTS die mee kunnen worden genomen naar Utrecht.

Toelating

Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor uitwisseling. Je moet je goed realiseren dat het aanvragen van een studie in het buitenland een gecompliceerd en tijdrovend proces is waarmee op tijd moet worden begonnen.

Abroad guide

Lees ook de Abroad guide die is ontwikkeld door rma-studenten.

Mogelijkheden

Als je voor je studie een semester naar het buitenland wilt, kun je dit doen via een uitwisseling. Je blijft dan ingeschreven bij de UU en betaalt ook hier je collegegeld.

Je kunt 2 typen bestemmingen kiezen: een facultaire bestemming (waarbij je alleen binnen je eigen vakgebied vakken kunt volgen) of een universiteitsbrede bestemming (waarbij je ook andere vakken kunt volgen). De UU werkt samen met universiteiten over de hele wereld.

Wil je liever niet een heel semester naar het buitenland? Dan kun je ook een summerschool volgen.

Deadline

De deadline om je aan te melden voor een uitwisseling is 1 december 2023

Nuttige links
Pagina met bestemmingen  •  International Office GW op Instagram  •  Study Abroad weken  •  goedkeuring aanvragen voor je vakken  •  Study plan  •  Motivatieformulier  •  Corona & exchange