Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Onder bepaalde voorwaarden kun je, als je na 2013 bent begonnen met je studie, cursussen in het buitenland volgen in plaats van een minor GW.

Voorlichtingen studeren in het buitenland 2018-19

De voorlichtingsrondes "Studeren in het Buitenland 2018-2019" voor de Faculteit Geesteswetenschappen vinden eind september / begin oktober 2017 plaats.

Specifieke data volgen begin september.

Mocht je in de tussentijd meer weten over onze exchange bestemmingen kijk dan op onze website: Studeren in het Buitenland

Voor vragen kun je contact opnemen met het International Office via internationaloffice.hum@uu.nl  Je kunt ook langskomen tijdens ons inloopspreekuur op maandag & donderdag van 11.00 - 12.00 uur

 

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een summer school.

5 Steps - Study abroad

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

meer weten en aan de slag?

Lees eerst het kopje 'Voorwaarden en study plan' in het linker navigatiemenu. Ga daarna naar de algemene studentenwebsite over studeren in het buitenland. Je kunt hier - onder stap 2 - gemakkelijk zoeken tussen alle bestemmingen. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

International Office Geesteswetenschappen

Bij het International Office kun je terecht met vragen over uitwisselingsprogramma's van de faculteit Geesteswetenschappen. Voor vragen over centrale uitwisselingsprogramma’s kun je contact opnemen met één van de medewerkers van het International Office van de Universiteit Utrecht.

Contact

Drift 10, 3512 BS Utrecht
(030) 253 6046
internationaloffice.hum@uu.nl

Inloopspreekuur

  • maandag & donderdag van 11.00 - 12.00 uur

Spreekuur op afspraak met de regiocoördinator (per e-mail)

Inleveren en afhalen documenten:

  • maandag t/m vrijdag van 11.00 - 15.00 uur (Studiepunt)

Medewerkers

  • Julie Leijtens-Daems (hoofd)
  • Gerdien Ramaker-Zijlstra (regiocoördinator Zuid- en Oost-Europa, Azië, Centraal en Zuid-Amerika)
  • Monique Hanrath (regiocoördinator West- en Noord-Europa, Afrika, Oceanië en Noord-Amerika)
  • Rosa Vijftigschild (ondersteuning)
Universiteitsbreed International Office

Met vragen over centrale uitwisselingsprogramma’s kun je terecht bij het universiteitsbrede International Office. Voor facultaire uitwisselingsprogramma's kun je terecht bij het International Office van Geesteswetenschappen.