Inschrijven

In- en uitschrijving

Om deel te kunnen nemen aan het onderwijs op de Universiteit Utrecht moet je je per semester inschrijven voor cursussen. Het eerste jaar sta je automatisch voor alle verplichte cursussen ingeschreven, in het 2e jaar moet je dit zelf doen.

Daarnaast moet je je ieder jaar weer opnieuw inschrijven voor je opleiding. 

Inschrijven voor cursussen

Je schrijft je per semester in voor cursussen via OSIRIS. Kies cursussen die niet in hetzelfde timeslot vallen. Gebruik de Cursusplanner of de onderwijscatalogus om je te oriënteren en een planning te maken van wat je wilt gaan doen.

Heb je je bedacht?

Als je later bedenkt dat je een cursus alsnog niet wilt volgen, zorg dan dat je je snel in OSIRIS voor deze cursus uitschrijft. Dit kan tot en met de eerste week van het blok waarin de cursus gegeven wordt.

Cursussen waarbij nog plek is

Kort voor het begin van elk blok zijn er wijzigingsdagen. Je kunt je dan inschrijven voor cursussen waarbij nog plek is. 

De wijzigingsdagen van blok 3 zijn van 20 januari 9.00 tot 21 januari 23.59. Zorg dat je op tijd bent, want er is vaak maar beperkt plek.

Cursussen met beperkte plaats

Sommige cursussen hebben maar beperkt plaats en geven voorrang aan bepaalde groepen studenten. Voor deze cursussen kun je je voor semester 2 tot uiterlijk 11 november om 12:00 uur ’s middags inschrijven. Schrijf je dus op tijd in!

Op 15 november maken we bekend of je bent geplaatst voor deze cursussen. Ben je een bijvakker? Dan kun je ons vanaf 15 november mailen om te vragen of je geplaatst bent.

Nuttige data

Half januari
onderwijsrooster semester 2 bekend

20 en 21 jan
wijzigingsdagen blok 3
Cursussen met plaats

30 en 31 mrt
wijzigingsdagen blok 4

2 jun 0.00 tm 28 juni 23.59
cursusinschrijving blok 1 en 2 2020

Waar moet je op letten bij het inschrijven?
Werkvormen

Vink alle werkvormen aan.

Ingangseisen

Kijk of je voldoet aan de ingangseisen. Als je niet voldoet, kun je niet meedoen en moet je tot de wijzigingsdagen wachten om je voor een andere cursus in te kunnen schrijven.

Timeslots

Kijk voordat je je inschrijft in welke timeslots de cursussen worden aangeboden om te voorkomen dat cursussen elkaar overlappen.

Groepsvoorkeur

Geef, indien mogelijk, je groepsvoorkeur op (deze kan helaas niet altijd gehonoreerd worden).

Inschrijfperiodes andere faculteiten

Houd ook rekening met de inschrijfperiodes van andere faculteiten.