Inschrijven

In- en uitschrijving

Om deel te kunnen nemen aan het onderwijs op de Universiteit Utrecht moet je je per semester inschrijven voor cursussen. Voor blok 1 en 2 word je automatisch ingeschreven, voor blok 3 en 4 moet je je zelf inschrijven via Osiris. Ook moet je je ieder jaar weer opnieuw inschrijven voor je opleiding. 

Kijk voordat je je inschrijft voor een cursus of je voldoet aan de ingangseisen. Houd ook rekening met de inschrijfperiodes van andere faculteiten.

Inschrijven voor cursussen

Je schrijft je per semester in voor cursussen via OSIRIS. Kies cursussen die niet in hetzelfde timeslot vallen. Gebruik de Cursusplanner of de onderwijscatalogus om je te oriënteren en een planning te maken van wat je wilt gaan doen.

Uitschrijven

Als je later bedenkt dat je een cursus alsnog niet wilt volgen, zorg dan dat je je snel in OSIRIS voor deze cursus uitschrijft. Dit kan tot en met de eerste week van het blok waarin de cursus gegeven wordt.

Cursussen waarbij nog plek is

Kort voor het begin van elk blok zijn er wijzigingsdagen. Je kunt je dan inschrijven voor cursussen waarbij nog plek is. Kort voor de wijzigingsdagen publiceren we hier een lijst van cursussen waarbij nog plek is.

Cursussen met beperkte plaats

Sommige cursussen hebben maar beperkt plaats en geven voorrang aan bepaalde groepen studenten. Voor deze cursussen kon je je voor blok 1 en 2 tot en met 15 juni 12:00 uur ’s middags inschrijven.

Op 19 juni heeft het Studiepunt alle UU-studenten gemaild om hun te laten weten of ze geplaatst zijn voor deze cursussen. Ben je een bijvakker? Dan kun je ons vanaf 19 juni mailen om te vragen of je geplaatst bent.

Nuttige data

17 en 18 aug
wijzigingsdagen blok 1

26 en 27 okt
wijzigingsdagen blok 2

2 nov 0.00 - 29 nov 23.59
inschrijving blok 3 en 4 2020-21

16 nov 2020 12:00 uur
sluiting cursussen voorrangsregels

Waar moet je op letten bij het inschrijven?
Werkvormen

Vink alle werkvormen aan.

Ingangseisen

Kijk of je voldoet aan de ingangseisen. Als je niet voldoet, kun je niet meedoen en moet je tot de wijzigingsdagen wachten om je voor een andere cursus in te kunnen schrijven.

Timeslots

Kijk voordat je je inschrijft in welke timeslots de cursussen worden aangeboden om te voorkomen dat cursussen elkaar overlappen.

Groepsvoorkeur

Geef, indien mogelijk, je groepsvoorkeur op (deze kan helaas niet altijd gehonoreerd worden).

Inschrijfperiodes andere faculteiten

Volg je een cursus bij een andere faculteit? Hou er dan rekening mee dat de inschrijfperiode kan afwijken.

Uitschrijven bij je opleiding

Als je je wilt uitschrijven voor je opleiding, doe je dit door bij Studielink een ‘Verzoek tot uitschrijving’  in te dienen (onder ‘Mijn opleidingen’ > selecteer de opleiding waarvoor je je wilt uitschrijven > 'Verzoek tot uitschrijving'). Studielink stuurt je vervolgens een ontvangstbevestiging. Voordat je dit doet, is het handig om even goed te lezen waar je allemaal rekening mee moet houden.

Herinschrijven voor je opleiding

Je moet je elk jaar via Studielink opnieuw inschrijven voor je opleiding. Dit kan vanaf 1 juni t/m uiterlijk 31 augustus. Voor het indienen van je herinschrijfverzoek heb je een DigiD nodig. Zorg ervoor dat je e-mailadres in Studielink altijd up-to-date is, aangezien beslissingen over je inschrijving naar dat e-mailadres worden gezonden.

Je kunt je inschrijving nog annuleren tot aan het begin van het nieuwe collegejaar (uiterlijk 31 augustus).

Lees meer over herinschrijving