Welkom nieuwe student
Binnenkort begint jouw tijd op de Universiteit Utrecht. Hier lees je stap voor stap wat je kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je opleiding. Van meedoen aan de introductie tot het installeren van digitale tools. Lees je mee?
Volg het introductieprogramma
Begin september is het tijd voor de introductie. Een programma vól activiteiten om niet alleen de universiteit en je opleiding, maar ook je medestudenten beter te leren kennen. Hieronder vind je het introductieprogramma.
Weet wat je te wachten staat
Bekijk vast het studieprogramma en de jaarkalender. Je rooster komt per half augustus online.
Installeer digitale tools en log in op platforms
Wanneer je start bij de Universiteit Utrecht ontvang je een Solis-id en mailadres, hiermee heb je toegang tot verschillende onderwijsplatforms die belangrijk zijn om je studie te kunnen volgen. Denk aan de MyUU-app, Outlook of Brightspace. In de MyUU-app staat ook jouw digitale collegekaart.
Vind het op students.uu.nl
De studentenwebsite van de master Meertaligheid en taalverweving students.uu.nl/gw/meertaligheid-en-taalverwerving is één van de belangrijkste digitale tools tijdens je studie. Hier vind je informatie over bijvoorbeeld je studieprogramma, studieadviseur of cursusinschrijving.
Weet bij wie je moet zijn
Studeren biedt kansen én uitdagingen. Hulp nodig? Kijk bij Begeleiding en ontwikkeling. Je programma coördinator helpt je met inhoudelijke vragen over je studie. Voor persoonlijke vragen kun je terecht bij je studieadviseur. Voor praktische zaken helpt het Studiepunt je verder. Bekijk de Wegwijzer voor een overzicht van alle gebouwen en contactpunten voor ondersteuning.
Studeren met een functiebeperking?
Neem zo snel mogelijk contact op met je studieadviseur, zodat voorzieningen op tijd geregeld zijn en je ze meteen vanaf blok 1 kunt gebruiken.
Studeren in Utrecht
Leuk om te doen en te volgen
Meer over de faculteit Geesteswetenschappen
Jouw opleiding is onderdeel van de faculteit Geesteswetenschappen, de grootste faculteit van de Universiteit Utrecht. De Geesteswetenschappen zijn verdeeld in vier kennisgebieden: Filosofie en Religiewetenschap, Geschiedenis en Kunstgeschiedenis, Media- en Cultuurwetenschappen en Talen, Literatuur en Communicatie.