Introductie studenten, © Michael Kooren

Tijdens de introductie maak je kennis met je studiegenoten en je tutor. Daarnaast krijg je informatie over allerlei praktische zaken, zoals ICT, studiebegeleiding en het Bindend Studieadvies.

Beste eerstejaars Media en cultuur,

Namens alle docenten heet ik jullie van harte welkom bij de opleiding Media en cultuur! De introductieweek vormt het startpunt van misschien wel de mooiste tijd van je leven. Het is in ieder geval het begin van een nieuw leven, dat als student. De komende drie dagen maak je kennis met de stad Utrecht, de Universiteit, maar vooral met je medestudenten. We wensen jullie een onvergetelijke introductie, waar vriendschappen voor het leven uit voortkomen. En we hopen jullie uiteraard snel te ontmoeten bij de start van de colleges.

Hartelijke groet,

Laura Copier
Opleidingscoördinator Media en cultuur

Hey!

Wij zijn het 42ste bestuur van Studievereniging AKT! Steven van Reenen is de Voorzitter, Fons Houwer heeft de taak van Penningmeester, Susan Mulder is de Secretaris, Rikke Renes verzorgt de PR met haar taak als PR-functionaris en Max Baalman is Commissaris Onderwijs en Extern. We zijn heel erg blij dat we alle nieuwe studenten van Media en cultuur mogen verwelkomen en we hopen ook dat we veel nieuwe leden bij AKT mogen ontmoeten. AKT is de Studievereniging van Media en cultuur.

Als Studievereniging organiseren we allerlei leuke en leerzame activiteiten waar je andere studenten kunt ontmoeten en veel plezier kunt hebben. Zo organiseren we bijvoorbeeld Filmvertoningen, speurtochten of feestjes. Naast het organiseren van activiteiten heeft AKT ook verschillende kortingsdeals. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op je studieboeken bij Bol.com als je lid bent van AKT of kun je als lid van AKT-korting krijgen bij Domino’s. Lid worden doe je via onze website

Wij hopen dat dit een jaar wordt die je nooit zult vergeten.

Hopelijk zien we je snel.

Liefs,
Het 42ste bestuur van AKT

Hoi allemaal!

Elk jaar mogen wij nieuwe gezichten verwelkomen op de introductiedagen! De introductiedagen zijn altijd een feestje, waarin je je nieuwe studiegenoten zal ontmoeten tijdens leuke activiteiten. Deze dagen zal je ook meer leren over de studie, Utrecht en de studievereniging AKT.

Onze kampcomissie (aka de Kampcie) organiseert een alternatief voor het introductiekamp aan het einde van de eerste week van het nieuwe collegejaar. Het doel van het introductiekamp is om elkaar tijdens het doen van allerlei gekke/grappige activiteiten te leren kennen.

We hopen je te zien dit jaar! Meer informatie over ons vind je op onze website. 

Liefs,
de Introductiecommissie en
de Kampcommissie

Dit is het cursusmateriaal voor de cursussen van het eerste blok voor Media en cultuur:

  • Geschiedenis van het medialandschap
    Media and Society into the 21st Century: A Historical Introduction. Lyn Gorman & David McLean. Wiley-Blackwell Publishing. 2009 (voor de Nederlandse track is dit boek optioneel).
  • Vertellen en Verbeelden
    Poetica, Aristoteles. P.S. Gerbrandy & C. de Jonge. Historische Uitgeverij. 2017.

Wil je je boeken met korting bestellen? Wordt dan lid van studievereniging AKT! Als je lid wordt van AKT kun je de benodigde studieboeken met korting bestellen bij Bol.com. 

Het bindend studieadvies (BSA) aan het eind van je eerste bachelorjaar geeft aan of je mag doorgaan met je studie of niet. Het BSA wordt uitgebracht door de examencommissie, op grond van het aantal studiepunten dat je hebt gehaald. Lees hier alles over het BSA.