Meer uitdaging en honours

Ben je op zoek naar meer uitdaging in je studie? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om iets extra’s te doen. Heb je hulp nodig of wil je je planning bespreken? Ga dan naar je studieadviseur.

Een overzicht van de mogelijkheden:

Honoursprogramma

Honoursonderwijs is interessant als je op zoek bent naar academische verdieping in je eigen opleiding, interdisciplinaire verbreding binnen de faculteit, of juist naar verbreding buiten de grenzen van je vakgebied.

Je kunt kiezen uit 2 soorten programma’s:

Tweede bachelor

Je kunt, eventueel in overleg met je tutor en studieadviseur, naast je bacheloropleiding, nog een andere bachelor doen. Meestal kun je dan beide opleidingen in 4 jaar afronden. Je krijgt dan 2 volwaardige bachelordiploma’s. Je studieplanning is hierbij altijd maatwerk, deze stel je samen met je studieadviseur op.

Als je 2 bachelors doet, mag je je profileringsruimte volledig invullen met vakken uit je andere bachelor. 

Tweede minor

Een minor is een samenhangend pakket van 4 cursussen (30 EC) in een bepaald vakgebied. Vaak is een minor een handige voorbereiding of zelfs een ingangseis voor een masterprogramma. Bij onze faculteit kun je kiezen uit opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minoren. In het aanbod van de hele UU zijn bijvoorbeeld de minor Entrepreneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap ook interessant.

Stage

Een stage is heel handig voor het opdoen van werkervaring en kan je helpen bij het vinden van een baan. Neem voor meer informatie contact op met je stagecoördinator. Overleg eventueel met je studieadviseur om te zien hoe je een stage kunt inpassen in je studieprogramma.

Studeren in het buitenland

De UU daagt je uit je grenzen te verleggen. Er zijn heel veel mogelijkheden voor als je een tijdje naar het buitenland wilt. En het leuke is: het is vaak een mooie en onvergetelijke tijd, staat sterk op je CV én is goed voor je persoonlijke ontwikkeling!

Extra cursussen

In de Cursusplanner kun je het cursusaanbod van alle opleidingen binnen de UU bekijken of je kunt zoeken binnen de keuzecursussen van Geesteswetenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Onderzoek buiten de universiteit,

Extracurriculaire trainingen

Bij het Skill’s Lab en Career Services kun je allerlei cursussen, workshops, enzovoort volgen waarmee je kunt werken aan je (academische) vaardigheden en je kunt voorbereiden op je loopbaan.

Meer uitdaging naast je studie

Ook naast je studie kun je allerlei dingen ondernemen om jezelf uit te dagen. Wat voorbeelden:

  • Word lid van een van onze medezeggenschapsorganen: de faculteitsraad, een opleidingscommissie of de Universiteitsraad.
  • Doe aan Community Engagement via vrijwilligerswerk, een bestuursfunctie, politiek, enzovoort.

Meer info