Inschrijven

In- en uitschrijving

Om deel te kunnen nemen aan het onderwijs op de Universiteit Utrecht moet je je per semester inschrijven voor cursussen. Het eerste jaar sta je automatisch voor alle verplichte cursussen ingeschreven, in het 2e jaar moet je dit zelf doen.

Daarnaast moet je je ieder jaar weer opnieuw inschrijven voor je opleiding. 

Inschrijven voor cursussen

Je schrijft je in voor cursussen via OSIRIS. Ieder blok heeft een vaste inschrijfperiode en enkele wijzigingsdagen waarop je je kunt inschrijven voor cursussen waarvoor nog plaats is.

Inschrijfperiodes 2018-2019
Blok 1 en 2 (Semester I)

28 mei t/m 24 juni 2018

Blok 3 en 4 (Semester II)

29 oktober t/m 25 november 2018

Kijk voordat je je inschrijft voor een cursus of je voldoet aan de ingangseisen. Houd ook rekening met de inschrijfperiodes van andere faculteiten.

Wijzigingsdagen

Kort voor het begin van ieder blok zijn er wijzigingsdagen. Tijdens deze dagen kun je je vanaf 9:00 's ochtends inschrijven voor bachelorcursussen waar nog plaats is. Zorg dat je op tijd bent, want bij veel cursussen is er maar een beperkt aantal plaatsen. Een week van tevoren publiceren we een lijst met cursussen die nog open gaan voor inschrijving.

Uitschrijven voor cursussen

Uitschrijven voor een cursus die je bij nader inzien toch niet wilt volgen, doe je via OSIRIS. Dit kan tot en met de eerste week van het blok waarin de cursus gegeven wordt, daarna is het niet meer mogelijk en verschijnt er een ‘ND’ (niet deelgenomen) op je dossier.

Uitschrijven bij je opleiding

Als je je wilt uitschrijven voor je opleiding, doe je dit door bij Studielink een ‘Verzoek tot uitschrijving’  in te dienen (onder ‘Mijn opleidingen’ > selecteer de opleiding waarvoor je je wilt uitschrijven > 'Verzoek tot uitschrijving'). Studielink stuurt je vervolgens een ontvangstbevestiging. Voordat je dit doet, is het handig om even goed te lezen waar je allemaal rekening mee moet houden.

Herinschrijven voor je opleiding

Je moet je elk jaar via Studielink opnieuw inschrijven voor je opleiding. Dit kan vanaf 1 juni t/m uiterlijk 31 augustus. Voor het indienen van je herinschrijfverzoek heb je een DigiD nodig. Zorg ervoor dat je e-mailadres in Studielink altijd up-to-date is, aangezien beslissingen over je inschrijving naar dat e-mailadres worden gezonden.

Je kunt je inschrijving nog annuleren tot aan het begin van het nieuwe collegejaar (uiterlijk 31 augustus).

Lees meer over herinschrijving