Alumni

Alumni

Na je afstuderen ben je alumnus of alumna van de Universiteit Utrecht en word je opgenomen in het adressenbestand van het Alumnibureau van de Universiteit Utrecht. Je Solis ID blijft tot zes maanden na je afstuderen actief. Je kunt in deze periode dus ook nog gebruik maken van de Career Services van de universiteit, inclusief trainingen, tests, cv-check en een gesprek met je career officer. 

U-fonds

Het U-fonds organiseert nascholingsdagen en lezingen. Hier kunnen alumni zich laten bijpraten over recente ontwikkelingen op hun vakgebied en binnen de Universiteit Utrecht. Bekijk de agenda voor alumni.

Voorbeelden van alumni

Verschillende alumni van de master Literair vertalen en de master Vertalen hebben intussen boekvertalingen gepubliceerd. Enkele voorbeelden:

Vertalingen Alumni
Linda Broeder
Astrid Huisman
Elise Kuip
Roos van de Wardt
Eva Wissenburg

Tijdschriften

In het literaire tijdschrift Terras en het tijdschrift over vertalen Filter zijn ook diverse vertalingen en bijdragen verschenen van studenten en alumni.

In themanummer 8 van Terras, 'Door de nacht', publiceerde Ilse Barendregt bijvoorbeeld een vertaling van Marguerite Duras' Détruire, dit-elle (Vernietigen, zegt ze). Jolise Volp vertaalde twee essays uit Off the Map van Alastair Bonnett; haar inleiding hierbij staat op de site van Terras. Dit nummer van Terras werd lovend besproken door Sven Vitse in literair tijdschrift DW B. Hij is bovenal enthousiast over de bijdrage van de jonge vertalers van de master Literair vertalen, dankzij wie "het tijdschrift erin slaagt een weelde aan boeiende buitenlandse auteurs aan het Nederlandse publiek te presenteren."

Op de website van Terras zijn ook 'Two minutes' filmpjes te bekijken, waarin de jonge vertalers voorlezen.

In de online versie van Filter, genaamd Webfilter, verschenen onder meer columns van Heleen Oomen, Emilia Menkveld, Eva Wissenburg, Jeske van der Velden en Lette Vos.