Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Onder bepaalde voorwaarden kun je, als je na 2013 bent begonnen met je studie, cursussen in het buitenland volgen in plaats van een minor GW.

Voorlichtingen studeren in het buitenland 2018-19

Voorlichtingen studeren in het buitenland 2018-2019

Algemene voorlichting:
Deze bijeenkomst is een eerste kennismaking met studeren in het buitenland. Vragen die aan bod komen: Wat is een uitwisseling? Waar kan je heen? Waarom zou je gaan? Welke ondersteuning krijg je van het International  Office? Wat is het financiële plaatje  (kosten/beursmogelijkheden)?

  • Datum: Donderdag 7 september
  • Tijd: 15:15 – 16:15
  • Studenten:  Faculteit Geesteswetenschappen

Aanmelden voor 7 september:

 

Voorlichtingen per school:

  • Dinsdag 26 september;      17-15 – 19:00; Filosofie en Religiewetenschap
  • Donderdag 28 september; 15:15 - 17:00;  Geschiedenis en Kunstgeschiedenis * ENG
  • Donderdag 28 september; 17:15 - 19:00;  Researchmaster en master * ENG
  • Vrijdag 29 september;       13:15 – 15:00;  Media-en Cultuurwetenschappen
  • Donderdag 5 oktober;        15:15 - 17:00; Taal, Literatuur en Communicatie
  • Dinsdag 10 oktober;          17-15 – 19:00; Taal en Cultuur studies, Liberal Arts en Sciences

Klik hier om je aan te melden voor 1 van de bovenstaande bijeenkomsten.

 

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een summer school.

5 Steps - Study abroad

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

meer weten en aan de slag?

Lees eerst het kopje 'Voorwaarden en study plan' in het linker navigatiemenu. Ga daarna naar de algemene studentenwebsite over studeren in het buitenland. Je kunt hier - onder stap 2 - gemakkelijk zoeken tussen alle bestemmingen. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

Universiteitsbreed International Office

Met vragen over centrale uitwisselingsprogramma’s kun je terecht bij het universiteitsbrede International Office. Voor facultaire uitwisselingsprogramma's kun je terecht bij het International Office van Geesteswetenschappen.