Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

In de uitklapjes hieronder staat een overzicht van alle verplichte cursussen in jaar 2 per verdiepingspakket. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Literatuurwetenschap. Zorg dat je het juiste collegejaar kiest! Ben je van plan om in je derde jaar een stage te doen of wil je graag een tijdje in het buitenland studeren? Begin dan in je tweede jaar al met plannen. 

Ben je vóór 2023 begonnen? Kijk dan bij de overgangsregelingen in de OER Literatuurwetenschap om te zien welke cursussen je nog moet volgen.

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Voor de cursussen in verdiepingspakketten gelden soms voorrangsregels, wat betekent dat er een kortere cursusinschrijfperiode is. Controleer dus goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in! 

Blok 1, 2, 3 en 4: Verdiepingspakket

Een verdiepingspakket is een selectie van 4 samenhangende cursussen binnen een deelgebied van Literatuurwetenschap. Je kunt kiezen uit 2 pakketten:

  • Literature Across Borders
  • Literature in Conflict

Je verdiepingspakket is een voorbereiding op het eindwerkstuk, dat je in je 3e jaar schrijft. Het onderwerp van je eindwerkstuk sluit dus aan bij je verdiepingspakket. Je kunt daarnaast in je vrije ruimte ook vakken uit het andere verdiepingspakket volgen.

Academische contextcursus

In de academische contextcursussen leer je Literatuurwetenschap in een bredere wetenschappelijke en maatschappelijke context te bestuderen. Je kiest zelf welke academische contextcursus op niveau 2 of 3 je wilt gaan doen.

Blok 3: Methodencursus (MO)

In de methodencursus Literary Toolbox leer je de Literatuurwetenschap te analyseren. 

Cursussen in je vrije ruimte

In jaar 2 begin je met je profileringsruimte, je kunt dan cursussen doen uit een ander verdiepingspakket, starten met een minor, stage doen, naar het buitenland gaan (in jaar 3) of losse cursussen volgen. Kijk hierbij goed naar de ingangseisen.

Cursusoverzicht jaar 2

Algemeen