Ben je op zoek naar meer uitdaging in je studie? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om iets extra’s te doen. Heb je hulp nodig of wil je je planning bespreken? Ga dan naar je studieadviseur.

Hieronder staat een overzicht van de mogelijkheden.

Een honoursprogramma

Honoursonderwijs is interessant als je op zoek bent naar academische verdieping in je eigen opleiding, interdisciplinaire verbreding binnen de faculteit, of juist naar verbreding buiten de grenzen van je vakgebied.

Je kunt kiezen uit 2 soorten programma’s:

Stage

Een stage is heel handig voor het opdoen van werkervaring. En het kan je helpen bij het vinden van een baan. Overleg eventueel met je studieadviseur om te zien hoe je een stage kunt inpassen in je studieprogramma.

Studeren in het buitenland

De UU daagt je uit je grenzen te verleggen. Er zijn heel veel mogelijkheden voor als je een tijdje naar het buitenland wilt. En het leuke is: het is vaak een mooie en onvergetelijke tijd, staat sterk op je CV én is goed voor je persoonlijke ontwikkeling!

Een tweede minor

Een minor is een samenhangend pakket van 4 cursussen (30 EC) in een bepaald vakgebied. Vaak is een minor een handige voorbereiding of zelfs een ingangseis voor een masterprogramma. Als je na 2013 bent begonnen met je studie moet je een minor volgen.

Binnen onze faculteit zijn er heel veel opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minoren. Binnen het aanbod van de hele UU zijn bijvoorbeeld de minor Entrepeneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap interessant voor studenten Geesteswetenschappen.

Extra cursussen

In de Cursusplanner kun je het cursusaanbod van alle opleidingen binnen de UU bekijken of je kunt zoeken binnen de keuzecursussen van Geesteswetenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Onderzoek buiten de universiteit,

Extracurriculaire trainingen

Bij het Skill’s Lab en Career Services kun je allerlei cursussen, workshops, enzovoort volgen waarmee je kunt werken aan je (academische) vaardigheden en je kunt voorbereiden op je loopbaan.

Meer uitdaging naast je studie

Ook naast je studie kun je allerlei dingen ondernemen om jezelf uit te dagen. Wat voorbeelden:

Meer info