Inschrijven voor cursussen

Je schrijft je in voor cursussen via OSIRIS. Ieder blok heeft een vaste inschrijfperiode en enkele wijzigingsdagen waarop je je kunt inschrijven voor cursussen waarvoor nog plaats is.

Inschrijfperiodes 2018-2019
Blok 1 en 2 (Semester I)

28 mei t/m 24 juni 2018

Blok 3 en 4 (Semester II)

29 oktober t/m 25 november 2018

Wijzigingsdagen 2018-2019

Kort voor aanvang van ieder blok zijn er wijzigingsdagen. Tijdens deze dagen kun je je vanaf 9:00 's ochtends inschrijven voor bachelorcursussen waar nog plaats is. Zorg dat je op tijd bent, want bij veel cursussen is er maar een beperkt aantal plaatsen. Een week van tevoren publiceren wij hier de lijst met cursussen die nog open gaan voor inschrijving.

Blok 1

20 en 21 augustus 2018

Blok 2

22 en 23 oktober 2018

Blok 3

21 en 22 januari 2019

Blok 4

1 en 2 april 2019

Uitschrijven voor cursussen

Als je je hebt ingeschreven voor een cursus die je bij nader inzien toch niet wilt volgen schrijf je dan zo snel mogelijk uit, zodat er een plaats vrij komt voor een medestudent.

Uitschrijven doe je via OSIRIS. Dit kan tot en met de eerste week van het blok waarin de cursus gegeven wordt, daarna is het niet meer mogelijk en verschijnt er een ‘ND’ (niet deelgenomen) op je dossier.

 

Tijdpad cursusinschrijving blok 1 en 2 2018-2019
maandag 28 mei 00.00 uur

start cursusinschrijving voor alle cursussen

Maandag 4 juni 16.00 uur

sluiting cursusinschrijving voor cursussen met een plaatsingscommissie

Dinsdag 5 t/m woensdag 13 juni

plaatsing van studenten door de plaatsingscommissies

donderdag 14 juni

bericht over de plaatsing via je studentenmail

zondag 24 juni 24.00 uur

einde cursusinschrijving

 • Werkvormen
  Vink alle werkvormen aan.
 • Groepsvoorkeur
  Geef je groepsvoorkeur op (deze kan helaas niet altijd gehonoreerd worden).
 • Ingangseisen
  Kijk of je voldoet aan de ingangseisen. Als je niet voldoet, kun je niet meedoen en moet je tot de wijzigingsdagen wachten om je voor een andere cursus in te kunnen schrijven.
 • Timeslots
  Kijk voordat je je inschrijft in welke timeslots (zie Roosters) de cursussen worden aangeboden om te voorkomen dat cursussen elkaar overlappen.
 • Inschrijfperiodes andere faculteiten
  Houd ook rekening met de inschrijfperiodes van andere faculteiten.

Via je studentenmail krijg je nadere informatie over de cursusinschrijving.

Omdat er voor sommige cursussen maar beperkt plek is, is er bij deze cursussen een plaatsingcommissie van een docent en een student. Op basis van loting of op inhoudelijke gronden bepaalt deze commissie wie er geplaatst worden. 

Inschrijving voor cursussen met plaatsing

Je kunt je voor de cursussen met plaatsing alleen de eerste week van de cursusinschrijving inschrijven, tot uiterlijk maandag 4 juni 16.00 uur. Daarna gaan de plaatsingscommissies over tot plaatsing van de studenten. Het tijdstip van inschrijving heeft geen invloed op de plaatsing, het maakt dus niet uit wanneer je je inschrijft, als het maar voor 4 juni 16.00 uur is.

Uiterlijk donderdag 14 juni  krijg je bericht via je Solis-mail of je wel/niet geplaatst bent in de cursus. Daarna kun je je nog inschrijven voor een andere cursus tot zondagavond 24 juni  24.00 uur.