Introductie voor eerstejaars

Welkom!

Welkom bij de bachelor Literatuurwetenschap. Op deze site vind je alle praktische informatie over je studie. We wensen je een heel goede start van je eerste studiejaar bij Literatuurwetenschap toe!

Introductieprogramma

Tijdens de introductie maak je kennis met de mensen met wie je tijdens je studie te maken krijgt en krijg je allerlei praktische informatie.

Nieuws

31 augustus 2021
Tijdens de introductie gelden er coronamaatregelen op het gebied van 1,5 meter, looproutes, bereikbaarheid Drift en mondkapjes.
20 juni 2021
Bij de UIT geldt een maximale groepsgrootte van 100 mensen én moet je 1,5 meter afstand van elkaar houden.
RSS

Studievereniging

Een deel van de introductie wordt geregeld door de studievereniging van Literatuurwetenschap, Euphorion. Zij organiseren gedurende het jaar allerlei activiteiten, zowel in het kader van de studie als daarbuiten. Op die manier leer je snel je studiegenoten kennen.

Roosters, cijfers en collegekaart

In de MyUU portal (zie de inloglink rechtsboven in dit venster) en de MyUU-app staan je cijfers uit OSIRIS, je collegekaart en je persoonlijke rooster. Je kunt de app downloaden in de appstores van Android en Apple. Vervolgens log je in met de gebruikersnaam die je bij je inschrijving hebt gekregen (je Solis ID)  en het bijbehorende wachtwoord. 

Rooster

Je kunt je rooster ook bekijken op de roosterwebsite van de UU: MyTimetable. In Blackboard vind je meer informatie over de cursus, onder meer waar en hoe je college plaatsvindt (online of op de campus).

Koppelen aan je agenda

Je kunt MyTimetable eenvoudig koppelen aan je eigen elektronische agenda. Alle gangbare formats worden ondersteund. Op de Help-pagina in MyTimetable vind je uitgebreide instructies. Bij het koppelen met Google Calendar kun je een foutmelding krijgen. Probeer het dan nog een keer.

Academische jaarkalender Geesteswetenschappen

Voor cursussen/onderwijsactiviteiten die (ook) verzorgd worden door andere faculteiten kunnen afwijkende data gelden. Houd dit dus goed in de gaten!
» printbare versie jaarkalender GW 2021-2022 (pdf)

Uitleg

  • Onderwijsvrij: geen onderwijs, toetsen en herkansingen. In overleg met de docent kun je eventueel een opdracht moeten inleveren, herkansingen doen of een feedbackmoment inplannen.
  • Reflectieweek: geen onderwijs en toetsen. Wel moet je beschikbaar zijn voor herkansingen, reflectie, feedback en tutoraat.
  • Kerstreces: geen onderwijs, toetsen en herkansingen. Je hoeft niet beschikbaar te zijn voor onderwijs- en studieactiviteiten.
  • Zomerreces: geen onderwijs en toetsen. In overleg met de docent kun je eventueel een opdracht moeten inleveren, herkansingen doen of een feedbackmoment inplannen.
Academische jaarkalender Faculteit Geesteswetenschappen
Academische jaarkalender Faculteit Geesteswetenschappen

Gegevens wijzigen

Zorg ervoor dat je e-mailadres in Studielink altijd up-to-date is. Belangrijke berichten over je inschrijving en dergelijke worden namelijk naar dit e-mailadres gestuurd.

Adresgegevens wijzigen

Een wijziging van je officiële woonadres geef je altijd door aan de Basisregistratie Personen (BRP). Studielink en Osiris ontvangen dan automatisch je adresgegevens. Het is onder meer voor het ontvangen van studiefinanciering belangrijk dat het juiste adres geregistreerd.

Bindend studieadvies (BSA)

Je moet in je 1e jaar minimaal 45 EC halen. Het is dus belangrijk dat je geen studievertraging oploopt. Om je zo goed mogelijk te begeleiden heb je in het eerste jaar 2 gesprekken met je tutor. In deze gesprekken bespreek je vooral de studievoortgang, motivatie en keuzes.