Studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

Wil je tijdens je eenjarige master een gedeelte naar het buitenland? Bereid je dan al voor in de laatste fase van je bachelor. Plan je reis in het tweede semester van je master, omdat je in het eerste semester algemene basiscursussen volgt.

Voorbereiding

Overleg altijd ruim vooraf over je plannen met je tutor en de programmacoördinator. Lees in de uitklapjes hieronder hoe je goedkeuring aanvraagt voor de cursussen die je wil volgen. De cursussen moeten in ieder geval op het terrein van het masterprogramma liggen, ze moeten overeenkomen qua studiepunten of studieuren-inspanning met het Utrechtse deel dat het vervangt en de cursussen moeten van masterniveau zijn.

Begeleiding afstudeerproject

Doe je je afstudeerproject in het buitenland? Dan kan dat via mailcontact met een begeleider van de UU. Er kan ook een buitenlandse docent bij betrokken zijn, maar de eerste begeleider moet in ieder geval een docent van de UU zijn. Maak met de buitenlandse docent duidelijke afspraken over diens aandeel in de begeleiding, liefst via contact met je eerste begeleider. Voor de buitenlandse begeleiding van het afstudeerproject moet je toestemming vragen aan de examencommissie.

Informatie over uitwisseling voor Geesteswetenschappen