Stage MA Literatuur vandaag

Stage lopen is een uitgelezen kans om werkervaring op te doen bij organisaties op het gebied van literatuur en cultuur. Als student Literatuur vandaag heb je in het tweede semester de keuze om stage te lopen (of cursussen van Masterlanguage te volgen) voor 15 EC.

Op deze pagina vind je informatie om je stage te zoeken, regelen en af te ronden, alsook de benodigde formulieren (zie uitklapmenu's hieronder). Voor meer inhoudelijke informatie over het lopen van een stage, neem je contact op met de mastercoördinator van Literatuur vandaag.

Een stageplek regelen

In de meeste gevallen regelen studenten zelf hun stageplek, vaak met behulp van docenten die een uitgebreid netwerk hebben binnen verschillende type organisaties en instellingen. Het is belangrijk om al vroeg in je master na te denken over je stage omdat het aardig wat tijd kost om alles te regelen. 

Stage-etalage: eerder gelopen stages

De Stage-etalage bevat eerder gelopen stages van de (onderzoeks-)masterprogramma's van het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC), zo ook van de master Literatuur vandaag. Je kunt hier inloggen met je solis-ID en inspiratie opdoen voor jouw stagezoektocht. Wanneer je je eigen stage hebt afgerond, voeg je jouw stage toe aan de Stage-etalage ter inspiratie van toekomstige studenten Literatuur vandaag. Met vragen kun je terecht bij de coördinator loopbaanoriëntatie van TLC.

Stageproducten en -beoordeling

Je rond de stage af met een stageverslag en een onderzoeksverslag. Deze verslagen worden becijferd door je stagedocent.

Algemeen GW-stappenplan en -formulieren (onderzoeks-)masterstage

De stappen hieronder helpen je voor te bereiden op je stage en tonen alle benodigde formulieren per stap. Lees deze stappen goed door, evenals de facultaire uitgebreide stagehandleiding, waarin belangrijke informatie staat over het vinden van een stage, buitenlandstages, het schrijven van een stagewerkplan, je inschrijving in OSIRIS, stagebegeleiding, het bijhouden van een logboek en het schrijven van het stageverslag en de beoordeling. 

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met het Stagebureau van de faculteit Geesteswetenschappen.