Leven in Utrecht

Utrecht

Utrecht is een fantastische stad, met haar oude grachten, veel bezienswaardigheden en gezellige cafés en restaurants. Het oude centrum is gemakkelijk te voet te doorkruisen en de rest van Utrecht is goed te bereiken met het OV. Naast een historische kern, heeft Utrecht ook een actieve studentencommunity die zich duidelijk zichtbaar opstelt.
Voor informatie over de belangrijkste historische locaties, musea, festivals winkels en activiteiten in Utrecht, zie de bezoekerssite van Utrecht:
www.bezoek-utrecht.nl

Huisvesting

Het is in Utrecht, net zoals in vele andere studentensteden, niet gemakkelijk om een kamer te vinden. Zeker niet als je rekening moet houden met een bepaald budget. Het kan gemakkelijk weken of maanden duren voordat je een kamer gevonden hebt, dus begin tijdig met je inschrijven bij instellingen zoals Kamernet en de SHH en houd het aanbod goed in de gaten.

Internationale studenten kunnen via verschillende websites (bijvoorbeeld die van de SHH) speciale kamers vinden die voor internationale studenten gereserveerd worden. Vaak zijn deze kamers al gemeubileerd, zodat er behalve kleding en kleine persoonlijke eigendommen niets verhuisd hoeft te worden. Ook de International Office van de UU kan deze studenten verder helpen, indien het niet lukt om zelf iets te vinden.

Nuttige links