Het is mogelijk voor studenten LAS om een minor op te nemen in hun studieprogramma, maar dat is niet verplicht. Lees hieronder meer over de mogelijkheden. Wil je een minor doen, dan moet je je altijd inschrijven voor zowel de minor als geheel als de losse cursussen. Dit doe je tijdens de cursusinschrijvingsperiode.

minor

Een minor is een erkend samenhangend pakket van vier cursussen in een bepaald vakgebied. Er zijn verschillende redenen om voor een minor te kiezen. Bijvoorbeeld omdat je je graag wilt verdiepen in een ander vakgebied, dat aansluit bij je persoonlijke interesses. Of omdat een bepaalde minor een goede voorbereiding of zelfs een ingangseis is voor het masterprogramma dat je na je bacheloropleiding wilt volgen.

Minoraanbod Geesteswetenschappen

De faculteit Geesteswetenschappen biedt een groot aantal opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minors GW aan. Daarnaast kun je ook kijken bij het universitaire aanbod. Hiervan kunnen bijvoorbeeld de minor Entrepeneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap interessant zijn voor studenten Geesteswetenschappen.

Minoraanbod Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht biedt meer dan 100 minors aan in uiteenlopende vakgebieden. Soms worden er eisen gesteld aan je bacheloropleiding, soms ook aan je vwo-profiel.  Dit staat bij de minor van jouw keuze vermeld.

Zoek een minor (en filter op interessegebied, periode, faculteit of taal).

MINOR JOURNALISTIEK

De Hogeschool Utrecht verzorgt een minor journalistiek voor studenten van de Universiteit Utrecht. Bij LAS is deze minor erkend voor het lopende studiejaar. Je kunt je aanmelden met dit formulier (doc) voor deze minor. Je hoeft hiervoor geen toestemming meer te vragen bij de examencommissie, deze is al op voorhand gegeven. De minor kent een selectieprocedure, waarover je na aanmelding informatie ontvangt. Na het behalen van de volledige minor kun je de punten laten registreren in Osiris.