Ben je op zoek naar meer uitdaging in je studie? Dan zijn er allerlei mogelijkheden om iets extra’s te doen. Heb je hulp nodig of wil je je planning bespreken? Ga dan naar je studieadviseur.

Een overzicht van de mogelijkheden:

Honoursprogramma

Honoursonderwijs is bedoeld voor gemotiveerde bachelorstudenten die op zoek zijn naar extra uitdaging in hun studie en die meer uit zichzelf en uit hun bacheloropleiding willen halen, bijvoorbeeld door academische verdieping in de eigen opleiding, interdisciplinaire verbreding binnen de faculteit, of op zoek te gaan naar verbinding met de maatschappij. Ben je creatief, nieuwsgierig, betrokken en vasthoudend? Dan is een honoursprogramma misschien wat voor jou.

Als LAS-student kun je uit twee soorten honoursprogramma's kiezen:

  • Het Humanities Honours Programme (HHP; ook voor studenten die een hoofdrichting buiten de faculteit Geesteswetenschappen volgen).
  • Het Descartes College met docenten en studenten uit alle studierichtingen van de Universiteit Utrecht. 

Voor meer informatie over honoursonderwijs als LAS-student, neem je contact op met honourscoordinator Merel van Goch.

Tweede bachelor

In de loop van je 1e jaar kun je in overleg met je tutor en studieadviseur ervoor kiezen om naast de bacheloropleiding die je al doet, nog een andere bachelor te doen. Beide bacheloropleidingen kun je meestal binnen 4 jaar afronden en leiden tot twee volwaardige bachelordiploma’s. Je studieplanning is hierbij altijd maatwerk, deze stel je samen met je studieadviseur op.

Tweede minor

Een minor is een samenhangend pakket van 4 cursussen (30 EC) in een bepaald vakgebied. Vaak is een minor een handige voorbereiding of zelfs een ingangseis voor een masterprogramma. Als je na 2013 bent begonnen met je studie moet je een minor volgen.

Binnen onze faculteit zijn er heel veel opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minoren. Binnen het aanbod van de hele UU zijn bijvoorbeeld de minor Entrepreneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap interessant voor studenten Geesteswetenschappen.

Stage

Een stage is heel handig voor het opdoen van werkervaring. En het kan je helpen bij het vinden van een baan. Overleg eventueel met je studieadviseur om te zien hoe je een stage kunt inpassen in je studieprogramma.

Studeren in het buitenland

De UU daagt je uit je grenzen te verleggen. Er zijn heel veel mogelijkheden voor als je een tijdje naar het buitenland wilt. En het leuke is: het is vaak een mooie en onvergetelijke tijd, staat sterk op je CV én is goed voor je persoonlijke ontwikkeling!

Extra cursussen

In de Cursusplanner kun je het cursusaanbod van alle opleidingen binnen de UU bekijken of je kunt zoeken binnen de keuzecursussen van Geesteswetenschappen. Denk bijvoorbeeld aan de cursus Onderzoek buiten de universiteit,

Extracurriculaire trainingen

Bij het Skill’s Lab en Career Services kun je allerlei cursussen, workshops, enzovoort volgen waarmee je kunt werken aan je (academische) vaardigheden en je kunt voorbereiden op je loopbaan.

Meer uitdaging naast je studie

Ook naast je studie kun je allerlei dingen ondernemen om jezelf uit te dagen. Wat voorbeelden:

Meer info