Introductie studenten, © Michael Kooren

Tijdens de introductie maak je kennis met je studiegenoten en je tutor. Daarnaast krijg je informatie over allerlei praktische zaken, zoals ICT, studiebegeleiding en het Bindend Studieadvies.

Zaterdag 29 en zondag 30 augustus - vrijwillig
Digitaal introductiekamp van studievereniging Atlas om je medestudenten te leren kennen. Informatie en opgeven via de website.

Maandag 31 augustus - verplicht
15:00 - 17:30 Online opleidingsintroductie via Teams. Aanwezigheid is verplicht voor iedere eerstejaars student. 

Programma
15:00 - 15:15 Aanvang (zet je camera en microfoon uit; vragen via de chat)
15:15 - 16:15 Korte introducties in een MS Teams livegebeurtenis
15:15 - 15:30 Opleidingcoördinatoren en de OC-studentgeleding 
15:30 - 15:40 Coördinator van De schrijfacademie 
15:40 - 15:50 Tutorcoördinatoren en mentorcoördinator 
15:50 - 16:05 Studieadviseurs en LASinfoteam 
16:05 - 16:15 Studievereniging Atlas 
16:15 - 16:30 Pauze
16:30 - 17:00 Opdracht tutorgroep (MS Team 0.05 LAS Common Room)
17:00 - 17:30 Plenaire terugkoppeling 
17:30 -     ?    Borrel Atlas (MS Team 0.05 LAS Common Room)

Dinsdag 1 september - verplicht
Je wordt uitgenodigd voor een online tutorbijeenkomst. Je ontvangt hierover meer informatie na 15 augustus van je tutor.

Maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september
Gedurende deze week vindt de kick-off week van Atlas plaats. Tijdens deze week zijn er online en offline activiteiten waar je aan mee kunt doen. Informatie (na 15 augustus) en opgeven via de website.

Lieve eerstejaars,

Dit jaar organiseert de Utrechtse Studievereniging Atlas voordat het academisch jaar begint een spetterend 2-daags introkamp! Hierin leer je over de studie, de vereniging en haar commissies, maak je hier vrienden, borrel je met elkaar en heb je vooral een fantastische eerste kennismaking met het studentenleven!

Omwille van de maatregelen omtrent het Cornonavirus zal het introkamp in aangepaste vorm verlopen. Het kamp zal grotendeels digitaal plaatsvinden en zal bestaan uit verschillende gezellige activiteiten die de introcommissie voor jullie heeft klaargestoomd. We mikken erop om ook een aantal fysieke activiteiten te organiseren, waarbij in wat kleinere groepjes een hoop offline gezelligheid kan worden ervaren!

Mocht je je nog niet hebben ingeschreven voor het introductieweekend maar lijkt het je wel heel leuk om je medestudenten en mentorgroep te ontmoeten dan heb je nog tot vrijdag om je in te schrijven.

Vanaf woensdag kun je je ook via onze site opgeven voor de activiteiten in de kick-off week die plaatsvindt van 31 augustus tot 4 september.

De meeste activiteiten zullen online zijn, 2 activiteiten zullen fysiek plaatsvinden met een klein aantal deelnemers en volgens de regels van het RIVM. 

Wij hebben onwijs veel zin in deze week en kunnen niet wachten om jullie lieve gezichten te zien. Mocht je je ook gelijk willen inschrijven voor Atlas dan kan dat hier

Als je vragen hebt over de kick-off week, Atlas of over de studie mag je altijd mailen naar bestuur@usatlas.nl

Lieve groet namens het 16e bestuur der USLAS Atlas,

Djoeke, Lotte, Tobias, Thomas, Tirza en Dawn. 

Utrecht, 2020

Beste student,

Welkom bij ons bachelorprogramma Liberal Arts and Sciences!

Update omtrent corona
Op dit moment kent nog niemand de volle omvang van de impact van de coronacrisis. We zullen je op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in onderstaande informatie en het komende academische jaar. Je kunt ook de laatste updates van de Universiteit Utrecht bekijken omtrent corona. We bereiden ons erop voor dat het onderwijs in blok 1 van het nieuwe collegejaar voor een groot deel online gegeven zal worden, en waar mogelijk weer in onze gebouwen. We hopen je begin juli hier meer over te kunnen vertellen. Voor nu wens ik je een goede gezondheid en veel sterkte voor de komende periode. Mijn collega’s en ik kijken ernaar uit je (online) te ontmoeten in september.

Introductiedagen
Hoewel september nog ver weg lijkt, kijken we ernaar uit je te verwelkomen bij de introductiedagen van het bachelorprogramma. Deze introductie vindt plaats in de eerste week van september 2020. Vanwege Corona zal de introductie er waarschijnlijk anders uitzien dan je gewend bent, maar je zult hoe dan ook kennismaken met het programma, onze docenten en je medestudenten. Het onderwijs begint in dezelfde week. Ongeveer half juli ontvang je meer informatie over het introductieprogramma.

Praktische zaken
➔ Van onze Centrale Studenten Administratie ontvang je nog apart bericht over het voltooien van je inschrijving en eventuele vooropleidingseisen waaraan je nog dient te voldoen.
➔ Heb je in de tussentijd besloten om toch niet te starten met onze opleiding? Jammer! Je helpt ons en jezelf erg door je dan uit te schrijven in Studielink.
➔ De Universiteit Utrecht wil graag dat iedereen kan studeren zonder beperkingen. Als je bijzondere behoeftes hebt bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische belemmeringen, dyslexie of vermoeidheidsstoornis, dan is het belangrijk dat je ons dat laat weten via dit formulier, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over de aanmeldingsprocedure, neem dan contact op met het Studiepunt. Heb je nog (inhoudelijke) vragen over het programma, neem dan contact op met mij: m.m.vangoch@uu.nl.

Hartelijke groet,

Merel van Goch
Opleidingscoördinator BA Liberal Arts and Sciences
Universiteit Utrecht

De boeken die je voor cursussen moet aanschaffen vind je in de onderwijscatalogus.

Via LAS-studievereniging Atlas kun je je boeken met korting aanschaffen, mits je lid bent. Meer informatie over de korting vind je op de website van Atlas.

Voor de LAS-kerncursus De schrijfacademie werken we met een reader, die uiterlijk vijf dagen vóór aanvang van het blok digitaal verkrijgbaar is via de Universiteitsbibliotheek. De digitale reader bestaat uit losse artikelen die afzonderlijk van elkaar te printen zijn. Je kunt op deze site ook een ingebonden reader bestellen tegen kostprijs. We raden je aan de ingebonden versie aan te schaffen.

Het bindend studieadvies (BSA) aan het eind van je eerste bachelorjaar geeft aan of je mag doorgaan met je studie of niet. Het BSA wordt uitgebracht door de examencommissie, op grond van het aantal studiepunten dat je hebt gehaald. Lees hier alles over het BSA.