Carrièreperspectieven

Als je je bachelor hebt afgerond kun je een baan gaan zoeken of doorstuderen. Weet je nog niet wat je wilt? Kijk dan eens bij Career Services voor tips, hulp of advies.

Loopbaanoriëntatie voor studenten Liberal Arts and Sciences

Vanuit Liberal Arts and Sciences en de Universiteit Utrecht wordt er van alles aangeboden op het gebied van loopbaanoriëntatie. En uiteraard kun je zelf ook veel hieraan doen. 

» download de folder Loopbaanoriëntatie bij LAS

Ontdek wat je na LAS zou willen doen

» Studiebegeleiding
Ga in gesprek over jouw drijfveren en plannen voor de toekomst met je tutor, de ouderejaarstutor, de hoofdrichtingsadviseur of de studieadviseur.

» LAS community
Laat je door afgestudeerde LAS’ers inspireren over een wereld na de studie. (zie Blackboard > LAS community > Na LAS).

» Vacatureonderzoek
Kijk eens rond tussen de vacatures. Dat kan via Atlas@work of kijk eens op de vacaturesite van de UU

» Linked-In
Word lid van de Linked-In pagina van Liberal Arts & Sciences

Ontwikkel je professionele vaardigheden

» Career Services
Doe mee aan een workshop (solliciteren, loopbaan verkennen, LinkedIn en nog veel meer) en/of ga eens in gesprek met career officer Kristella Hak.

Ga op pad en ontdek het werkveld of een master

» LAS- of HR-stage
Ervaar tijdens je studie hoe het is om aan het werk te gaan. Voor hulp bij het vinden van een stage, zoek contact met stagecoördinator Bart Mijland.

» USLAS Atlas en AFLAS
Bezoek evenementen of werkbezoeken die gaan over loopbaanoriëntatie en  worden georganiseerd door USLAS Atlas en de het alumninetwerk AFLAS.

» Mastervoorlichtingen/carrièrenacht
Oriënteer je op verschillende masters (kijk ook eens bij andere universiteiten) of banen op de arbeidsmarkt.

» Your perspective
Neem deel aan lezingen waarin (jong) alumni vertellen over hun werkveld.

Reflecteer op wat je drijfveren, interesses en kwaliteiten zijn

» Portfolio
Blik terug op waar jouw kwaliteiten en passies liggen. Kijk vooruit naar wat je daarmee zou willen doen.

Vier x een afgestudeerde LAS'er

Een baan zoeken

Heb je je bul op zak en wil je nu aan het werk, maar heb je vragen over waar, wat en hoe? Dan ben je bij Career Services van harte welkom. Tot 6 maanden na je afstuderen kun je trainingen volgen, tests doen, je cv-check laten checken en een gesprek met je career officer voeren.

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met een alumnus of alumna van je opleiding of daarbuiten. Bijna alle afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen met je. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie kunt krijgen.

Wil je meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg dan de trainingen Arbeidsmarkt verkennen & netwerken en/of LinkedIn van Career Services. 

Wat wordt er vanuit LAS aangeboden en wat kan ik zelf doen? Ontdek wat je na LAS zou willen doen - Ontwikkel je professionele vaardigheden - Reflecteer op wat je drijfveren, interesses en kwaliteiten zijn - Ga op pad en ontdek het werkveld of een master