Carrièreperspectieven
Als je je bachelor hebt afgerond kun je een baan gaan zoeken of doorstuderen. Weet je nog niet wat je wilt? Kijk dan eens bij Career Services voor tips, hulp of advies.
Loopbaanoriëntatie voor studenten Liberal Arts and Sciences
Vanuit Liberal Arts and Sciences en de Universiteit Utrecht wordt er van alles aangeboden op het gebied van loopbaanoriëntatie. En uiteraard kun je zelf ook veel hieraan doen.
Ontdek wat je na LAS zou willen doen
» Studiebegeleiding
Ga in gesprek over jouw drijfveren en plannen voor de toekomst met je tutor, de ouderejaarstutor, de hoofdrichtingsadviseur of de studieadviseur.
» LAS community
Laat je door afgestudeerde LAS’ers inspireren over een wereld na de studie. (zie Blackboard > LAS community > Na LAS).
» Vacatureonderzoek
Kijk eens rond tussen de vacatures. Dat kan via Atlas@work of kijk eens op de vacaturesite van de UU
» Linked-In
Word lid van de Linked-In pagina van Liberal Arts & Sciences.
Ontwikkel je professionele vaardigheden
» Career Services
Doe mee aan een workshop (solliciteren, loopbaan verkennen, LinkedIn en nog veel meer) en/of ga eens in gesprek met career officer Kristella Hak.
Ga op pad en ontdek het werkveld of een master
» LAS- of HR-stage
Ervaar tijdens je studie hoe het is om aan het werk te gaan. Voor hulp bij het vinden van een stage, zoek contact met stagecoördinator Bart Mijland.
» USLAS Atlas en AFLAS
Bezoek evenementen of werkbezoeken die gaan over loopbaanoriëntatie en worden georganiseerd door USLAS Atlas en de het alumninetwerk AFLAS.
» Mastervoorlichtingen/carrièrenacht
Oriënteer je op verschillende masters (kijk ook eens bij andere universiteiten) of banen op de arbeidsmarkt.
» Your perspective
Neem deel aan lezingen waarin (jong) alumni vertellen over hun werkveld.
Reflecteer op wat je drijfveren, interesses en kwaliteiten zijn
» Portfolio
Blik terug op waar jouw kwaliteiten en passies liggen. Kijk vooruit naar wat je daarmee zou willen doen.
Vier x een afgestudeerde LAS'er
Taman Autar
studeerde in 2017 bij LAS af met de hoofdrichting Algemene Sociale Wetenschappen. Na zijn ervaring in consultancy en het onderwijs, is hij nu aan de slag als accountmanager bij Young Global People, waar hij zich inzet voor meer diversiteit op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarnaast volgt hij een Masterprogramma Sociologie richting Arbeid, Organisatie en Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Jory Sonneveld
studeerde in 2009 bij LAS af met de hoofdrichting Theoretische Natuurkunde. Vervolgens studeerde ze Theoretical Physics aan de Universiteit Utrecht en Nikhef in Amsterdam, promoveerde ze in Aachen en rondde ze haar postdoc aan de Universiteit Hamburg op CERN af. Jory werkt nu als deeltjesfysicus aan het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef voor de Universiteit van Amsterdam.
Betty Gubena
studeerde in 2017 bij LAS af met de hoofdrichting International Studies. Vervolgens haalde ze haar master bij International Relations in Historical Perspective aan de Universiteit Utrecht en liep zij stage bij de Directie Sub-Sahara Afrika bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Betty volgt nu de Advanced Master International Development aan de Radboud Universiteit Nijmegen, een duale post-master opleiding met transdisciplinaire insteek, en werkt gedurende dit opleidingsjaar als beleidsmedewerker bij de Taskforce Vrouwenrechten en Gendergelijkheid bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Elwyn Davies
studeerde in 2009 bij LAS af met hoofdrichtingen Natuur- en Sterrenkunde en Economie. Hierna volgde Elwyn een MPhil in Economie aan de Universiteit van Oxford. Na een half jaar traineeship bij de Europese Commissie, keerde hij terug naar Oxford om daar te promoveren. Na deze promotie is Elwyn begonnen als Young Professional bij de Wereldbank in Washington, DC, waar hij nu werkt als econoom op het gebied van ondernemerschap en innovatie, met een focus op Oost-Europa en Afrika.
Een baan zoeken
Heb je je bul op zak en wil je nu aan het werk, maar heb je vragen over waar, wat en hoe? Dan ben je bij Career Services van harte welkom. Tot 6 maanden na je afstuderen kun je trainingen volgen, tests doen, je cv-check laten checken en een gesprek met je career officer voeren.
Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met een alumnus of alumna van je opleiding of daarbuiten. Bijna alle afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen met je. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie kunt krijgen.
Wil je meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg dan de trainingen Arbeidsmarkt verkennen & netwerken en/of LinkedIn van Career Services.