Om deel te kunnen nemen aan het onderwijs op de Universiteit Utrecht moet je je per semester inschrijven voor cursussen.

Raadpleeg ook de academische jaarkalender voor meer informatie over de indeling van een studiejaar.

Je schrijft je tijdens de reguliere inschrijfperiode in voor de cursussen van jouw verdiepingspakket. Kijk hier voor meer informatie over inschrijven en de voorwaarden. 

Lees hier meer over inschrijven voor een minor aan de Universiteit Utrecht. Voor specifieke informatie, ga naar de minor die je wilt volgen en kijk bij 'Aanmelden en inschrijven'. Inschrijfperiodes kunnen per faculteit verschillen. 

Je moet je elk jaar herinschrijven voor je opleiding om mee te mogen doen aan het onderwijs en gebruik te mogen maken van alle faciliteiten. 

Let op! (Her)inschrijving met ingang van een latere datum dan 1 september is in beginsel niet mogelijk. Uitzonderingen hierop zijn uitsluitend mogelijk met toestemming van de faculteit Geesteswetenschappen. Neem voor meer informatie contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.

Als je je wilt uitschrijven voor je opleiding is er een aantal zaken die je dient te regelen en waar je rekening mee moet houden.  

Let op! Als je een (her)inschrijving wilt annuleren, kan dit tot aan het begin van het nieuwe studiejaar (uiterlijk 31 augustus).