Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Bekijk het cursusaanbod voor studenten gestart vanaf 2013-2014 of studenten gestart vóór 2013-2014 om te zien hoe dit past binnen het studieprogramma. Studenten die zijn gestart vanaf 2013-2014 kunnen cursussen in het buitenland onder bepaalde voorwaarden volgen in plaats van een minor GW.

Voorlichtingen studeren in het buitenland: deze informatie wordt in de zomer van 2018 gepubliceerd.

Voorlichtingen studeren in het buitenland 2018-2019

Deze voorlichtingen hebben plaatsgevonden in september en october 2017.

 

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een summer school.

5 Steps - Study abroad

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

meer weten en aan de slag?

Lees eerst het kopje 'Voorwaarden en study plan' in het linker navigatiemenu. Ga daarna naar de algemene studentenwebsite over studeren in het buitenland. Je kunt hier - onder stap 2 - gemakkelijk zoeken tussen alle bestemmingen. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

Universiteitsbreed International Office

Met vragen over centrale uitwisselingsprogramma’s kun je terecht bij het universiteitsbrede International Office. Voor facultaire uitwisselingsprogramma's kun je terecht bij het International Office van Geesteswetenschappen.