Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Bekijk het cursusaanbod voor studenten gestart vanaf 2013-2014 of studenten gestart vóór 2013-2014 om te zien hoe dit past binnen het studieprogramma. Studenten die zijn gestart vanaf 2013-2014 kunnen cursussen in het buitenland onder bepaalde voorwaarden volgen in plaats van een minor GW.

Coronavirus

We hopen dat in de zomer van 2021 alles langzaam weer zal kunnen terugkeren naar een meer normale gang van zaken, en dat reizen en studeren in het buitenland weer tot de mogelijkheden zal behoren. Het is echter nog lastig in te schatten hoe de pandemie zich de komende maanden ontwikkelt.

Kijk voor updates en FAQ's op de Reizen & Exchange pagina.

Hieronder lees je onze algemene informatie over voorlichtingen en voorbereiding van een uitwisseling. 

5 Steps - Study abroad

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een summer school.

Op uitwisseling

De Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de Universiteit Utrecht en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

Meer weten en aan de slag?

Het International Office biedt alle hulp die je nodig hebt bij de voorbereidingen van een uitwisseling. 

  1. Bekijk de informatie over de voorlichtingen.
  2. Lees de informatie onder het kopje 'Voorwaarden en study plan'.
  3. Lees de algemene informatie op de studentenwebsite over studeren in het buitenland.

Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het International Office van Geesteswetenschappen of het Universiteitsbrede International Office.