Studeren in het buitenland

Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. 

Vraag altijd goedkeuring aan!

Je moet voor de cursussen die je in het buitenland gaat volgen altijd goedkeuring aanvragen bij de examencommissie.

Let op!

Jij volgt een interdisciplinaire opleiding. Het kan zijn dat je met jouw hoofdrichting/studieachtergrond geen passende bestemming voor je exchange kunt vinden binnen de faculteit Geesteswetenschappen. De kans is groter dat je een geschikte plek vindt bij de universiteitsbrede bestemmingen. Daar zijn namelijk minder beperkingen in de keuze bij het vakaanbod. 

Ben je toch geïnteresseerd in een facultaire bestemming? Dan moet jouw hoofdrichting/studieachtergrond aansluiten op het vakgebied. Deze informatie kun je vinden op de desbetreffende bestemmingenpagina (onder 'areas of study open to exchange students'). Daarnaast moet je contact opnemen met de facultaire International Office, voordat je je aanmeldt in Osiris. 

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren, zoals:

Op uitwisseling

Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de Universiteit Utrecht en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit. De Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld).

Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het International Office van Geesteswetenschappen of het Universiteitsbrede International Office.

Naar het buitenland en corona

Informatie over de huidige situatie omtrent het coronavirus en exchange vind je hier.