In je profileringsruimte kun je kiezen voor een minor. Bij de UU hebbben we meer dan 100 opleidingsspecifieke en multidisciplinaire minoren waaruit je kunt kiezen. Je moet je altijd inschrijven voor zowel de minor als geheel als de losse cursussen. Dit doe je tijdens de cursusinschrijvingsperiode.

minor

Een minor is een erkend samenhangend pakket van vier cursussen in een bepaald vakgebied. Er zijn verschillende redenen om voor een minor te kiezen. Bijvoorbeeld omdat je je graag wilt verdiepen in een ander vakgebied, dat aansluit bij je persoonlijke interesses. Of omdat een bepaalde minor een goede voorbereiding of zelfs een ingangseis is voor het masterprogramma dat je na je bacheloropleiding wilt volgen.

Minoraanbod Geesteswetenschappen

De faculteit Geesteswetenschappen biedt een groot aantal opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minors GW aan. Daarnaast kun je ook kijken bij het universitaire aanbod. Hiervan kunnen bijvoorbeeld de minor Entrepeneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap interessant zijn voor studenten Geesteswetenschappen.

Minoraanbod Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht biedt meer dan 100 minors aan in uiteenlopende vakgebieden. Soms worden er eisen gesteld aan je bacheloropleiding, soms ook aan je vwo-profiel.  Dit staat bij de minor van jouw keuze vermeld.

Zoek een minor (en filter op interessegebied, periode, faculteit of taal).