Introductie studenten, © Michael Kooren

Tijdens de introductie maak je kennis met je studiegenoten en je tutor. Daarnaast krijg je informatie over allerlei praktische zaken, zoals ICT, studiebegeleiding en het Bindend Studieadvies.

 

Agenda

16 - 19
aug
16 augustus 2021 tot 19 augustus 2021 23:59
Van 16 t/m 19 augustus is de Utrechtse Introductie Tijd: de algemene stadsintroductie voor alle aankomende (master)studenten die in Utrecht gaan studeren.
6
sep
6 september 2021 09:00 tot 15:00
Introductieprogramma Kunstmatige intelligentie
RSS

Beste student,

Je begint binnenkort aan de opleiding Kunstmatige Intelligentie in Utrecht. We heten je bij voorbaat graag van harte welkom en wensen je alvast een succesvolle en inspirerende studietijd toe. Op woensdag 8 september starten de eerstejaarscolleges van Kunstmatige Intelligentie. Daarvóór organiseren we de verplichte opleidingsintroductie op maandag 6 september. Het programma vind je op deze pagina.

Tot snel,

dr. Johannes Korbmacher, coördinator opleidingsintroductie

De twee vakken die jullie in blok 1 gaan volgen zijn: Inleiding Logica (KI1V13001) en Inleiding tot de cognitiewetenschap (201800004). De volgende boeken zijn verplicht:

  • Inleiding Logica: Digitaal dictaat (wordt tijdens de cursus beschikbaar gemaakt), Houston, Kevin. 2009. How to Think Like a Mathematician. Oxford, UK: Cambridge University Press, eerste druk, ISBN 9780521719780
  • Inleiding tot de cognitiewetenschap: Friedenberg, J. & Silverman, G. (2016). Cognitive science: An introduction to the study of mind (third edition). Thousand Oaks, CA.: Sage. ISBN: 9781483347417.

Het is handig maar niet verplicht om een eigen laptop te hebben. Er zijn voor de opleiding KI geen specifieke vereisten aan de hardware, het bestuurssysteem, etc. Bij sommige cursussen heb je specifieke software nodig, maar die is eenvoudig en gratis te downloaden. We adviseren je wel om onmiddellijk “automatisch updaten” aan te zetten, en om een virusscanner en firewall te gebruiken.

Net als andere studies, heeft ook Kunstmatige Intelligentie een studievereniging. Deze studievereniging, genaamd U.S.C.K.I. Incognito, biedt korting aan op lesboeken en organiseert studie-gerelateerde activiteiten, zoals bijvoorbeeld lezingen en studiedagen. Ook organiseert de vereniging activiteiten die niet (of slechts deels) studie-gerelateerd zijn, zoals bijvoorbeeld filmavonden, borrels en studiereizen. Om komend jaar goed te beginnen en jou te helpen kennis te maken met zowel de studie als de vereniging, organiseert Incognito een introductieperiode in de eerste twee weken van het collegejaar. Meer weten? Ga dan naar intro.uscki.nl!

Het bindend studieadvies (BSA) aan het eind van je eerste bachelorjaar geeft aan of je mag doorgaan met je studie of niet. Het BSA wordt uitgebracht door de examencommissie, op grond van het aantal studiepunten dat je hebt gehaald. Lees hier alles over het BSA.