Ben je gestart in of na collegejaar 2013-2014, dan moet je een minor binnen de faculteit Geesteswetenschappen volgen. Je kiest uit alle opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minoren.

Wil je in plaats van een minor GW een andere minor uit het gehele aanbod van de UU volgen (onder andere de minor Entrepeneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap zijn interessant voor studenten Geesteswetenschappen), dan heb je vooraf toestemming van de examencommissie nodig. Zonder toestemming van de examencommissie valt deze UU minor in jouw profileringsruimte.

Je moet je altijd in Osiris inschrijven voor een minor en de bijbehorende cursussen. Dit doe je tijdens de cursusinschrijvingsperiode. Je schrijft je apart in voor zowel de minor als voor de afzonderlijke cursussen van die minor. Voor specifieke informatie over inschrijven: ga naar de minor die je wilt volgen en kijk bij 'Aanmelden en inschrijven'.

Cursus met plaatsingscommissie

Als er bij de minor een cursus met een plaatsingscommissie zit, moet je je voor deze cursus én voor de hele minor inschrijven in de eerste week van de cursusinschrijvingsperiode . Een week voor het begin van de cursusinschrijfperiode staat een overzicht van de cursussen met een plaatsingscommissie op de website.

Studievoortgangsoverzicht

Als je alle cursussen hebt afgerond en in OSIRIS staat ingeschreven voor de minor en de afzonderlijke cursussen, dan komt de minor op je Studievoortgangsoverzicht.

Ter voorbereiding op de Educatieve master kun je de educatieve minor volgen. Als je deze educatieve minor tijdens je bacheloropleiding afrondt, krijg je bij je bachelordiploma een tweedegraads lesbevoegdheid. Je mag dan lesgeven aan de onderbouw havo/vwo en vmbo-t in het betreffend schoolvak. Bovendien kun je met deze minor de lerarenopleiding tijdens je master een half jaar inkorten.

De Universiteit Utrecht heeft meer dan 100 minors in uiteenlopende vakgebieden (je kunt filteren op interessegebied, periode, faculteit of taal). Bij elke minor staat wat de eventuele ingangseisen zijn qua bacheloropleiding en/of vwo-profiel. Binnen het aanbod van de UU zijn bijvoorbeeld de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap en de minor Entrepreneurship interessant voor studenten GW.

Studenten vanuit de volgende opleidingen zouden geïnteresseerd kunnen zijn in de opleidingsminor Keltisch als ze zich voor middeleeuwse cultuur, geschiedenis en literatuur interesseren: / Students in the following majors may want to take the minor in Celtic if they are interested in the cultures, history, and literatures of the Middle Ages:

  • Engels / English
  • Literatuurwetenschap / comparative literature
  • Nederlands / Dutch
  • Geschiedenis / History