Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

In de uitklapjes hieronder staat een overzicht van de verplichte cursussen in jaar 2 per verdiepingspakket die in 2024-2025 in aanbod zijn. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Keltische talen en cultuur. Zorg dat je het juiste collegejaar kiest! Ben je van plan om in je derde jaar een stage te doen of wil je graag een tijdje in het buitenland studeren? Begin dan in je tweede jaar al met plannen. 

Ben je vóór 2023 begonnen en heb je nog niet alle cursussen behaald? Kijk dan bij de overgangsregelingen van de OER Keltische talen en cultuur om te zien welke cursussen je nog moet volgen.

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Voor de cursussen in verdiepingspakketten gelden soms voorrangsregels, wat betekent dat er een kortere cursusinschrijfperiode is. Controleer dus goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in! 

 Verdiepingspakket

Een verdiepingspakket is een selectie van 4 samenhangende cursussen binnen een deelgebied van het Keltisch. Je verdiepingspakket is een voorbereiding op het eindwerkstuk, dat je in je 3e jaar schrijft. Het onderwerp van je eindwerkstuk sluit dus aan bij je verdiepingspakket. Je kunt kiezen uit 2 pakketten:

  • Language contact and language change in Celtic
  • Interpretation and reinterpretation of medieval Celtic texts

Keuzecursus bij je verdiepingspakket

Naast je verdiepingspakket kies je ook nog een cursus die aansluit op je verdiepingspakket. Welke cursus dit is, hangt af van het verdiepingspakket dat je kiest. In de uitklapjes hieronder staat bij elk verdiepingspakket uit welke bijbehorende cursussen je kunt kiezen.

Taalkeuzecursus (MO)

In jaar 2 of 3 kies je één van de volgende taalkeuzecursussen (7,5 EC op niveau 2 of 3):

  • Modern Irish (oneven jaren) of Modern Welsh (even jaren)
  • Latin: Medieval Universal Language
  • Old Norse (oneven jaren) of Old English (even jaren)

Cursussen in je vrije ruimte

In jaar 2 begin je met je profileringsruimte, je kunt dan cursussen doen uit een ander verdiepingspakket, een minor volgen, stage doen, naar het buitenland gaan of losse cursussen volgen. Kijk hierbij goed naar de ingangseisen.

Cursusoverzicht jaar 2

Algemeen

En verder ...


Algemeen 
In- en uitschrijven cursussen • Jaarkalender GW 

Speciale omstandigheden 
Afmelden voor een toets