Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

In de uitklapjes hieronder staat een overzicht van alle verplichte cursussen in jaar 2 per verdiepingspakket. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Italiaanse taal en cultuur. Zorg dat je het juiste collegejaar kiest! Ben je van plan om in je derde jaar een stage te doen of wil je graag een tijdje in het buitenland studeren? Begin dan in je tweede jaar al met plannen. 

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Voor de cursussen in verdiepingspakketten gelden soms voorrangsregels, wat betekent dat er een kortere cursusinschrijfperiode is. Controleer dus goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in! 

Blok 1, 2, 3 en 4: Verdiepingspakket

In het tweede jaar ga je je specialiseren ten opzichte van de algemene basis die je in het eerste jaar ontwikkeld hebt. Je verdiepingspakket bestaat uit:

  • 3 verplichte cursussen (VV)
  • 3 keuzecursussen (VPK) 

Je verdiepingspakket is een voorbereiding op het eindwerkstuk, dat je in je 3e jaar schrijft. Het onderwerp van je eindwerkstuk sluit dus aan bij je verdiepingspakket.

Blok 3: Methodencursus (MO)

In blok 3 kies je een van de aangeboden methodencursussen (7,5 EC op niveau 2 of 3).

Blok 3 en 4: Cursussen in je vrije ruimte

In blok 3 en 4 begin je met je profileringsruimte, je kunt dan cursussen doen uit een ander verdiepingspakket, starten met een minor, stage doen, naar het buitenland gaan of losse cursussen volgen. Kijk hierbij goed naar de ingangseisen.

Eerder dan 2019 begonnen?

  • In 2017 of 2018 begonnen: je moet verplicht een academische contextcursus van 7,5 EC volgen.
  • Vóór 2017-2018 begonnen: je moet verplicht een academische contextcursus volgen van 15 EC.

Kijk bij de overgangsregelingen in de OER bij het startjaar van je opleiding om te zien welke cursussen je precies nog moet volgen.

Cursusoverzicht jaar 2

Algemeen