Jaar 2

Het programma van jaar 2 bestaat uit de volgende onderdelen:

Je kunt er ook voor kiezen om naast je verdiepingspakket bijvoorbeeld een minor te volgen. Dan doe je de verplichte disciplinaire cursussen in jaar 3.

In de uitklapjes hieronder staat een overzicht van alle verplichte cursussen in jaar 2. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Islam en Arabisch. Zorg dat je het juiste collegejaar kiest! Ben je van plan om in je derde jaar een stage te doen of wil je graag een tijdje in het buitenland studeren? Begin dan in je tweede jaar al met plannen. 

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Voor de cursussen in verdiepingspakketten gelden soms voorrangsregels, wat betekent dat er een kortere cursusinschrijfperiode is. Controleer dus goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in!

Blok 1, 2, 3 en 4: Verdiepingspakket

Een verdiepingspakket is een selectie van 4 samenhangende cursussen. Binnen de opleiding worden 2 verdiepingspakketten aangeboden: een verdiepingspakket Islam en een verdiepingspakket The Middle East. Je verdiepingspakket is een voorbereiding op het eindwerkstuk, dat je in je 3e jaar schrijft. Het onderwerp van je eindwerkstuk sluit dus aan bij je verdiepingspakket. 
Onderaan deze pagina staat een overzicht van alle verplichte cursussen per verdiepingspakket.

In je vrije ruimte kun je ook vakken uit het tweede verdiepingspakket volgen, naast het pakket waarvoor je al ingeschreven staat.

Wil je weten welke verdiepingspakketcursussen je nog moet volgen? Kijk dan bij de overgangsregelingen van de OER.

Blok 1 en 2: Disciplinair verplichte cursussen

Je volgt Mohammed in heden en verleden (blok 1) en Complottheorieën: van Armageddon tot QAnon (blok 2).

Blok 3 en 4: Cursussen in je vrije ruimte

In blok 3 en 4 begin je met je profileringsruimte, je kunt dan cursussen doen uit een ander verdiepingspakket, starten met een minor, of losse cursussen volgen. Kijk hierbij goed naar de ingangseisen.

 

Algemeen

En verder ...


Algemeen 
In- en uitschrijven cursussen • Jaarkalender GW 

Speciale omstandigheden 
Afmelden voor een toets