Studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

Verblijf in de Arabische wereld of Turkije

Naast de reguliere mogelijkheden voor studeren in het buitenland, biedt de opleiding Islam en Arabisch extra opties zoals een minor in Rabat of Cairo.

Contactpersoon buitenland Islam en Arabisch

De contactpersoon buitenland van Islam en Arabisch is Marloes Lammerts. Je kunt haar mailen om je aanmeldformulier te bespreken.

Andere mogelijkheden in het buitenland

Naast een uitwisseling of stage, zijn er nog enkele andere mogelijkheden om binnen het kader van je studie naar het buitenland te gaan. Denk aan summer en winter schools, of bron- of veldonderzoek in het kader van je scriptie.

Specifieke informatie voor Geesteswetenschappen

Hoe wordt er geselecteerd?

Voor de facultaire bestemmingen bepalen we je geschiktheid op basis van je academische achtergrond, taalniveau in de voertaal van je bestemming en eventueel gekozen vakken. We starten altijd met de eerste keuze. Bij overaanmelding en gelijke geschiktheid wijzen we de plekken toe door loting.

Vraag goedkeuring aan bij de examencommissie

Weet je naar welke partneruniversiteit je gaat en heb je je daar ingeschreven voor cursusussen? Vraag dan bij de examencommissie goedkeuring aan voor alle cursussen die je gaat doen.