Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Studenten die zijn gestart vanaf 2013-2014 kunnen cursussen in het buitenland onder bepaalde voorwaarden volgen in plaats van een verplichte minor UU. Overleg altijd eerst met de Examencommissie van je opleiding welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. 

Wil je in het collegejaar 2020/2021 in het buitenland studeren? Kom dan naar een van onze voorlichtingen die vanaf begin september tot half oktober oktober plaats vinden. Hier vind je begin september meer informatie over de voorlichtingen, data en hoe je je kunt aanmelden.

Ben je geinteresseerd in onze nieuwsbrief, dan kun je je nu al aanmelden. De eerste nieuwsbrief verschijnt half september.

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een summer school.

5 Steps - Study abroad

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

meer weten en aan de slag?

Lees eerst het kopje 'Voorwaarden en study plan' in het linker navigatiemenu. Ga daarna naar de algemene studentenwebsite over studeren in het buitenland. Je kunt hier - onder stap 2 - gemakkelijk zoeken tussen alle bestemmingen. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

Contact International Office Geesteswetenschappen

Adres: Drift 10, 3512 BS Utrecht

(030) 253 6046
internationaloffice.hum@uu.nl

Met vragen over facultaire uitwisselingsprogramma's kun je terecht bij één van onderstaande medewerkers:

Coördinatoren

Afspraak via e-mail: internationaloffice.hum@uu.nl

Gerdien Ramaker-Zijlstra, regio: Zuid- en Oost-Europa, Azië, Centraal en Zuid-Amerika

Monique Hanrath, regio: West- en Noord-Europa, Afrika, Oceanië en Noord-Amerika

 

Ondersteuning

Nelline Bogerd

Inloopspreekuur
Maandag en Donderdag

11.00 - 12.00 uur

Inleveren en afhalen documenten bij het Studiepunt
Maandag t/m vrijdag

11.00 - 15.00 uur 

Interessant om te weten

12 september 2019
Meld je aan voor ons internationale buddy-programma en word een academische buddy voor een internationale student!
RSS