Je kunt (een deel van) de profileringruimte gebruiken om in het buitenland te studeren. Studenten die zijn gestart vanaf 2013-2014 kunnen cursussen in het buitenland onder bepaalde voorwaarden volgen in plaats van een verplichte minor UU. 

WIl je in collegejaar 2019/2020 naar het buitenland, dan kun je in september en oktober 2018 diverse voorlichtingen bijwonen. Meer informatie hierover wordt in de zomer van 2018 gepubliceerd.

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren. Je kunt cursussen volgen in het buitenland via een uitwisseling (exchange), maar denk ook aan bijvoorbeeld het volgen van een summer school.

5 Steps - Study abroad

Op uitwisseling

Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

meer weten en aan de slag?

Lees eerst het kopje 'Voorwaarden en study plan' in het linker navigatiemenu. Ga daarna naar de algemene studentenwebsite over studeren in het buitenland. Je kunt hier - onder stap 2 - gemakkelijk zoeken tussen alle bestemmingen. Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het facultaire of het universiteitsbrede International Office.

Contact International Office Geesteswetenschappen

Bereikbaarheid tijdens de zomer:

Het International Office Geesteswetenschappen heeft geen inloopspreekuren van maandag 23 juli t/m vrijdag 17 augustus. Door beperkte bezetting in de zomer is er niet op alle dagen iemand aanwezig, waardoor we telefonisch minder goed bereikbaar zijn. We zijn het beste bereikbaar per e-mail, alhoewel een reactie wat langer kan duren dan je gewend bent.

 

Drift 10, 3512 BS Utrecht
(030) 253 6046

internationaloffice.hum@uu.nl

Met vragen over facultaire uitwisselingsprogramma's kun je terecht bij één van onderstaande medewerkers:

Coördinatoren

Afspraak via e-mail: internationaloffice.hum@uu.nl

Gerdien Ramaker-Zijlstra, regio: Zuid- en Oost-Europa, Azië, Centraal en Zuid-Amerika

Monique Hanrath, regio: West- en Noord-Europa, Afrika, Oceanië en Noord-Amerika

 

Ondersteuning

Tessel Arendsen

Inloopspreekuur
Maandag en Donderdag

11.00 - 12.00 uur (geen inloopspreekuren van maandag 23 juli t/m vrijdag 17 augustus)

Inleveren en afhalen documenten
Maandag t/m vrijdag

11.00 - 15.00 uur