Via Linked In

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met professionals die het werk doen dat jij ook wil doen. Of professionals die werken bij het soort organisatie waar jij ook wil werken. In onderstaande film leer je hoe je via LinkedIn de juiste professional vindt en hoe je het contact kunt leggen. Mocht je het lastig vinden om dit zelf te doen, kom dan naar de LinkedIn training of de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. Daar doen we het samen.

Via Future Proof Skills programma (november en mei)

Ben je masterstudent en wil je je professionele vaardigheden binnen korte tijd sterk ontwikkelen? Meld je dan aan voor het programma Future-proof Skills, een uniek traject dat ontwikkeld is door Career Services in nauwe samenwerking met de arbeidsmarkt. De workshops van Future-proof Skills bieden je de kans om ervaring op te doen met professionele vaardigheden waar je tijdens sollicitaties én je toekomstige carrière veel plezier van zult hebben. Gerenommeerde organisaties geven een gratis workshop van ongeveer drie uur (inclusief hapjes/drankjes) geven, waarin ze een specifieke vaardigheid voor hun rekening nemen. Als je aan minimaal drie workshops deelneemt, ontvang je na afloop een certificaat. Dit kan je helpen toekomstige werkgevers ervan te overtuigen dat ze jou moeten hebben!

Let op: het programma wordt in november en in mei georganiseerd. Aanmelden kan in oktober en april. Het programma is alleen toegankelijk voor masterstudenten van de Universiteit Utrecht. Je aanmelding betekent nog geen plaatsing. Je wordt z.s.m. geïnformeerd of je al dan niet aan de gewenste workshop(s) kunt deelnemen.

Via de Carrieredag (8 februari 2018)

Op donderdag 8 februari vindt de jaarlijkse Carrièredag plaats met als doel studenten (zowel bachelor-, master- als PhD-studenten) te laten oriënteren op het gebied van de arbeidsmarkt en carrièrekansen. Er nemen meer dan 90 werkgevers deel aan de Carrieredag. Aanmelden kan vanaf begin januari 2018.

Via je studievereniging

Je studievereniging organiseert meerdere events per jaar waar je in contact kunt komen met werkgevers. Check de activiteitenkalender van je opleiding en website van je studievereniging voor meer informatie.

Via je opleiding

Je opleiding legt binnen de vakken de relatie tussen de theorie en de praktijk. Dit via voorbeelden maar ook via stages, gastcolleges, projecten of andere zaken. Wees hier alert op en gebruik het om je te oriënteren op de mogelijk eerste carrièrestap.