In je profileringsruimte kun je kiezen voor een minor. De UU biedt meer dan 100 opleidingsspecifieke en multidisciplinaire minoren aan. Je moet je altijd inschrijven voor zowel de minor als geheel als de losse cursussen. Dit doe je tijdens de cursusinschrijvingsperiode.

Minor

Een minor is een samenhangend pakket van 4 cursussen. Je kiest een minor omdat je je graag wilt verdiepen in een ander vakgebied, dat aansluit bij je persoonlijke interesses. Of omdat een bepaalde minor een goede voorbereiding of ingangseis is voor het masterprogramma dat je wilt gaan volgen. Ben je gestart in of na collegejaar 2013-2014, dan moet je een minor volgen. De faculteit Geesteswetenschappen biedt een groot aantal opleidingsspecifieke en interdisciplinaire minoren aan. Binnen het universitaire minoraanbod zijn bijvoorbeeld de minor Entrepeneurship en de minor Bestuurs- en organisatiewetenschap interessant voor studenten Geesteswetenschappen.

Inschrijven minor

Je moet je altijd apart inschrijven voor een minor in OSIRIS én voor de afzonderlijke cursussen van die minor. Lees meer over aanmelden en inschrijven bij de beschrijving van de betreffende minor.

Minoraanbod Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht biedt meer dan 100 minors aan in uiteenlopende vakgebieden. Soms worden er eisen gesteld aan je bacheloropleiding, soms ook aan je vwo-profiel.  Dit staat bij de minor van jouw keuze vermeld.

Zoek een minor (en filter op interessegebied, periode, faculteit of taal).