Afstuderen

Wanneer ben je afgestudeerd?

Je bent afgestudeerd als:

 • je voldoet aan de exameneisen uit de Onderwijs- en examenregeling (OER) van je opleiding.
 • al je studieresultaten zijn geregistreerd in OSIRIS.

Zodra alle cijfers die je nodig hebt in Osiris staan, kun je je uitschrijven via https://www.studielink.nl. Je hoeft niet te wachten op bericht van de examencommissie over je afstuderen. Je wordt uitgeschreven op de 1e dag van de volgende maand. Studeer je af in de zomer, dan loopt je inschrijving vanzelf af en hoef je niks te doen.

Wat moet je doen om te kunnen afstuderen?

 • Controleer regelmatig je studievoortgangsoverzicht (SVO) in Osiris.
  • Staan er resultaten onder Overig die moeten meetellen binnen je studieprogramma? Geef dit dan door aan het Examensecretariaat.
  • Heb je resultaten behaald buiten de Universiteit Utrecht die niet in Osiris staan, vraag dan goedkeuring aan bij de examencommissie.
  • De cursussen van een honoursminor tellen niet mee voor je afstuderen en staan dus in Osiris onder Overig. Op je diplomabijlage worden ze natuurlijk wel vermeld.
 • Moet je onnodig lang wachten op een cijfer? Neem dan contact op met je docent en geef aan dat je snel wilt afstuderen.
 • Upload je eindwerkstuk/scriptie naar het digitaal scriptiearchief van de UU.

Nadat je bent afgestudeerd

Studeer je af per 31 augustus?

Heb je al eerder dan 31 augustus een afstudeerverklaring nodig? Geef dit door via het aanvraagformulier (zodra al je resultaten zichtbaar zijn op je studievoortgangsoverzicht). Wij proberen dan je verklaring binnen een week naar jou en de instelling in kwestie te mailen.

En dan?

Als je je opleiding hebt afgerond kun je een baan gaan zoeken of doorstuderen. Weet je nog niet wat je wilt? Kijk dan eens bij Career Services voor tips, hulp of advies. En vergeet je niet te registeren bij het Alumni Office van de UU!

Nog vragen?

Denk je dat je bent afgestudeerd en heb je hierover nog geen bericht gehad? Heb je in het verleden (buitenlandse) studiepunten behaald die nog niet in OSIRIS staan vermeld? Heb je een andere vraag over de afstudeerprocedure? Neem dan contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen.

Diploma-uitreiking

Onze opleiding organiseert 2 keer per jaar een diploma-uitreiking. Je krijgt per e-mail een persoonlijke uitnodiging met de precieze tijd en plaats.

FAQ

 • Diploma-uitreiking

  • 25 okt -
   10 nov

   Diploma-uitreiking bachelor Wijsbegeerte

   tot
   De diploma-uitreikingen voor studenten Filosofie die tussen 31 maart 2022 en 31 augustus 2022 zijn afgestudeerd is op 25 oktober 2022 en 10 november 2022.
  RSS