Track Crossing Borders

Crossing Borders: Languages and Cultures in Contrast

Bij Crossing Borders volg je je eigen studieprogramma en daarnaast onderzoek je de verschillen en overeenkomsten met andere talen en culturen. In deze track zet je jouw BA-expertise in terwijl je samenwerkt met studenten van de opleidingen Duitse, Franse, Italiaanse, Nederlandse en Spaanse taal en cultuur. De track Crossing Borders start voor het eerst in collegejaar 2024-2025, je kunt je aanmelden in de loop van collegejaar 2023-2024.

Studieprogramma

Een groot deel van je studieprogramma komt overeen met de reguliere bachelor, maar er zijn wat verschillen. Hieronder lees je hoe Crossing Borders binnen jouw bachelor past.

Studieschema

Hieronder staat een voorbeeld van een studieschema van de track Crossing Borders:

Het is ook mogelijk om in het tweede jaar het volledige Crossing Borders verdiepingspakket te volgen en in het derde jaar naar het buitenland te gaan of bijv. een educatieve minor te doen. Je kunt de verschillende opties bespreken met de studieadviseur.

Jaar 1

Jaar 1 van Crossing Borders is gelijk aan jaar 1 van het reguliere programma.

Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

  • 22,5 EC verdiepende taalspecifieke cursussen
  • 22,5 EC Crossing Borders-cursussen
  • 15-30 EC buitenlandverblijf (als onderdeel van de profileringsruimte)

Blok 1 t/m 3: Crossing Borders-cursussen

Blok 4: Verplicht buitenlandverblijf

In blok 4 start je met het verplichte studieverblijf van een semester aan een universiteit in Duitstalig gebied. Je moet minimaal 15 EC op het gebied van de Duitse taal en cultuur en in het Duits behalen. De semesters van de meeste universiteiten in de Duitstalige gebieden lopen langer door in de zomer dan bij de Universiteit Utrecht. Daardoor is het mogelijk om 30 EC te behalen als je in blok 4 start met je buitenlandverblijf

Jaar 3

Het derde jaar van je bachelor staat in het teken van je eindwerkstuk. Je volgt dan de volgende cursussen:

Veelgestelde vragen

Hieronder staat een overzicht van de veelgestelde vragen over Crossing Borders. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met de studieadviseurs van het departement Talen, Literatuur en Communicatie (TLC).

En verder ...


Algemeen 
In- en uitschrijven cursussen • Jaarkalender GW 

Speciale omstandigheden 
Afmelden voor een toets